Gruparea de pe "Stamford Bridge" va trebui sa dea socoteala in fata forului englez pentru ca l-a testat antidoping pe Adi Mutu fara sa aiba acest drept. La aproape un an dupa ce Adrian Mutu a fost depistat pozitiv si suspendat, Federatia Engleza de Fotbal (FA) a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Chelsea pentru faptul ca a efectuat, din proprie initiativa, teste antidoping anumitor jucatori.

LEGE

Regulamentul FA stipuleaza ca nici o grupare care se subordoneaza forului englez nu are dreptul sa dispuna controlul propriilor fotbalisti: "Testarile private ale jucatorilor de catre cluburi, responsabili ai clubului sau de catre oricare alte persoane care se supun regulilor FA sunt interzise". Federatia considera ca echipele care incalca acest punct din regulament "au o conduita care interfereaza cu programul de antidoping al FA si in consecinta vor putea fi sanctionate".

PRECIZARI

FA se refera la testele efectuate de Chelsea la 12 iulie 2004, insa nu ofera alte detalii. In schimb, gruparea londoneza admite, intr-un comunicat, ca este vorba despre atacantul roman, dar face si anumite precizari. "Data si testele in chestiune se refera direct la cazul Adrian Mutu. Dar testul de la 12 iulie a fost negativ. Apoi, acelasi jucator a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control aprobat de FA, iar contractul sau a fost reziliat. Clubul Chelsea considera ca nu a facut nimic rau din punct de vedere moral. Noi suntem implicati in lupta impotriva drogurilor in fotbal si credem ca am demonstrat acest lucru prin actiunile noastre", se mentioneaza in comunicatul gruparii engleze.

VOR LUA DOAR AMENDA?

Directorul general al londonezilor, Peter Kenyon, si managerul Jose Mourinho nu au ascuns faptul ca l-au vizat in mod deliberat pe Adrian Mutu, pentru ca il suspectau de consum de droguri. Chelsea este recunoscuta pentru atitudinea sa implacabila cand vine vorba de substante interzise. In ianuarie 2003, "albastrii" l-au dat afara pe australianul Mark Bosnich, tot pentru consum de cocaina. Oficialii londonezi au timp pana la 23 septembrie sa raspunda acuzatiilor FA. Este foarte probabil ca Chelsea sa fie considerata vinovata, dar, chiar si asa, se pare ca va fi obligata sa plateasca doar o amenda.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.