Noul selectioner Victor Piturca si-a desemnat "secunzii". El va lucra cu aceiasi oameni care i-au fost alaturi la Steaua, Stefan Iovan si Gabi Boldici. Surpriza o constituie cooptarea in staff a fostului libero stelist Valeriu Rachita.

Asa cum se anticipase, Victor Piturca va conta in principal pe antrenorii secunzi alaturi de care a fost si in Ghencea, Iovan si Boldici, ultimul fiindu-i alaturi si in precedentul mandat de la echipa nationala.

ECHIPA.

Marea noutate o reprezinta desemnarea ca antrenor secund a fostului libero al Stelei, Valeriu Rachita. Pus pe linie moarta la Steaua, acesta a fost foarte aproape de o revenire la echipa bulgara Litex Loveci, insa nu a mai ajuns la un acord cu patronul Grisa Gancev. Pe langa Iovan si Boldici, din staff-ul "tricolorilor" va mai face parte si "eternul" Dumitru Moraru, ruda cu presedintele FRF, Mircea Sandu, si care nu putea ramane pe dinafara.

REFUZ.

Surse apropiate lui Piturca au dezvaluit ca initial actualul selectioner i-a propus unul dintre posturile de antrenor secund si jucator lui Dorinel Munteanu, unul dintre simbolurile "generatiei de aur" a echipei nationale. Desi se afla in relatii excelente cu antrenorul "tricolorilor", mijlocasul Stelei a refuzat, motivand ca doreste sa joace pentru ros-albstrii in Cupa UEFA si sa puna umarul la castigarea campionatului.

PRIETENI

Cooptarea lui Valeriu Rachita in staff-ul echipei nationale nu este chiar o surpriza. Fostul jucator stelist are o relatie foarte buna cu actualul selectioner, fiind foarte aproape de a-i intermedia, in urma cu mai putin de o luna, obtinerea unui angajament. Rachita i l-a propus pe Victor Piturca patronului de la Litex Loveci, Grisa Gancev, dar negocierile dintre magnatul bulgar si actualul antrenor al echipei nationale n-au dat nici un rezultat. "A lucra la echipa nationala este o imensa onoare si ma bucur ca pot sa o fac alaturi de un antrenor serios si profesionist, de la care am de invatat. Faptul ca voi fi antrenor secund la echipa reprezentativa m-a facut sa ma si hotarasc mai repede in privinta viitoarei mele cariere. Avand aceasta uriasa sansa nu pot decat sa ma dedic in totalitate antrenoratului", a declarat Rachita.

METODIST

In calculele lui Piturca pentru completarea echipei tehnice mai intra si un metodist, care sa monitorizeze minutios jocul viitoarelor adversare ale Romaniei. Selectionerul si-l doreste pe Dan Apolzan, dar acesta este in prezent angajat al clubului Rapid, iar antrenorul giulestenilor, Razvan Lucescu, nu doreste sa se desparta de el inainte de incheierea acestui campionat. Insa Piturca va discuta cu Lucescu si e posibil sa se ajunga la o intelegere, mai ales ca Apolzan este unul dintre foarte putinii specialisti de acest gen din fotbalul romanesc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.