Conducerea UEFA s-a declarat nemultumita de amenda primita de Steaua dupa manifestarile rasiste de la meciul retur cu Shelbourne si a cerut rejudecarea cazului.

"Sintem foarte ingrijorati de rasismul din Romania", a declarat Lennart Johansson (foto), presedintele UEFA. "Daily Telegraph" a explicat: "Situatia e atit de grava incit autoritatile au cerut forului european sa actioneze pentru a preveni manifestarile rasiste. Inclusiv bannere de 40 de metri cu mesajul 'Dati afara din Romania evreii si ciorile!>>". Cotidianul britanic a adaugat: "Suporterii vin la meciuri purtind portrete ale lui Hitler, Corneliu Zelea Codreanu, fostul lider al gruparii fasciste Garda de Fier, si al generalului Ion Antonescu, care a legat Romania de nazism".

William Gaillard, directorul de presa al UEFA, a afirmat: "Problema e foarte serioasa. Am spus oficialilor romani ca nu ne putem amesteca in competitiile interne, dar nu vom permite astfel de reactii in cupele europene". In spatele acestei declaratii sta decizia UEFA de a cere rejudecarea cazului in care Steaua a fost acuzata de rasism la meciul cu Shelbourne. Comisia de Disciplina de la Nyon a amendat campioana Romaniei cu 16.500 de euro, insa UEFA a considerat sanctiunea prea mica si a cerut rejudecarea cazului, Steaua riscind o amenda mult mai mare si chiar o suspendare a terenului.

"N-am cum sa ma lupt eu cu cei de la UEFA. Au cerut rejudecarea cazului, asta e situatia. O sa jucam si cu portile inchise returul cu Valerenga daca asa se va decide"
Gigi Becali, patron Steaua

"Daca in echipele cu care au jucat formatiile noaste au fost fotbalisti de culoare si ai nostri i-au fluierat, asta nu inseamna ca este rasism. Nu se poate vorbi despre asa ceva in Romania"
Cristian Bivolaru, sef departament Relatii Internationale in cadrul FRF

"Daca cineva poate sa spuna ca pe stadioanele din tara noastra sint portrete cu Hitler sau Zelea Codreanu inseamna ca aceia sint nebuni, iar eu sint chior!"
Dumitru Dragomir, presedinte LPF

Apel pierdut cu Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Curtea de Apel Bucuresti a dat cistig de cauza Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in procesul pe care acest for il are cu clubul Steaua, mentinind astfel amenda de 40 de milioane de lei incasata de gruparea din Ghencea. In primavara, dupa ce inaintea si in timpul meciului Steaua - Rapid, 0-0, galeria Stelei a scandat lozinci rasiste, CNCD a sanctionat clubul lui Gigi Becali cu suma de 40 de milioane de lei. Ros-albastrii au atacat in Instanta hotarirea si Tribunalul Bucuresti le-a dat cistig de cauza, anulind procesul verbal al sanctiunii, decizie care a fost la rindul ei intoarsa de Curtea de Apel. "Probabil ca presedintele Curtii e rapidist sau dinamovist", a comentat aceasta decizie Gigi Becali.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.