Capitanul germanilor, Frank Rost, crede ca Sahtior este cea mai puternica adversara din Europa de Est pe care ar fi putut-o intalni in Cupa UEFA

Mircea Lucescu considera ca echipa sa, Sahtior Donetk, si adversara sa din 16-imile Cupei UEFA, formatia germana Schalke 04, au sanse egale de a se califica in faza urmatoare a competitiei. "Cred ca sansele de calificare sunt egale. Nu este cel mai rau lucru care ni se putea intampla. Stilul nostru de joc poate fi asemanat cu cel al formatiei germane, care se bazeaza foarte mult pe disciplina si pe o tactica moderna. Cred totusi ca, daca am fi avut un adversar din Franta sau din Spania provocarea ar fi fost mai mare", a apreciat Lucescu, aflat in aceste zile in Italia, la Milano, unde isi petrece vacanta.

Tehnicianul roman a precizat ca va asista la un meci al formatiei Schalke 04 pentru a-si face o prima impresie despre fotbalul practicat de aceasta. "Daca am putea sa le descifram jocul, ar fi foarte bine. Avem insa timp pentru acest lucru. Probabil, voi asista la meciul dintre Schalke si Werder Bremen pentru a-mi face o impresie despre jocul adversarilor", a mentionat Lucescu. De partea cealalta, germanii au declarat la unison ca meciul cu Sahtior va fi dificil. "Este o intalnire interesanta. Ei s-au calificat in UEFA dintr-o grupa foarte grea a Ligii Campionilor si sunt convins ca isi doresc un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA. Sahtior este un club puternic din punct de vedere financiar, care incearca sa o inlocuiasca pe Dinamo Kiev, in ceea ce priveste echipa numarul 1 a Ucrainei.

Pana acum am demonstrat ca suntem o formatie puternica in deplasare, dar va trebui sa facem fata conditiilor meteo vitrege din Ucraina din luna februarie", a spus antrenorul Ralf Rangnick. Capitanul celor de la Schalke, Frank Rost, crede ca trupa lui Mircea Lucescu este cea mai puternica adversara din Europa de Est pe care ar fi putut-o intalni. "In ultimii ani am disputat destul de multe meciuri in Europa de Est, asa ca avem o experienta bogata. Chiar daca intalnim cea mai puternica formatie din acea parte a Europei, sper sa ne descurcam. Ne trebuie un rezultat bun la Donetk ca sa putem transa calificarea pe teren propriu", a declarat Frank Rost. Prima meci dintre cele doua formatii va avea loc la Donetk, pe data de 16 sau 17 februarie, mansa secunda urmand sa se dispute pe 24 februarie, la Gelsenkirchen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.