Sefia Federatiei Internationale de Judo a fost decisa de citeva federatii nationale infiintate special pentru alegeri, dar si de catre jocul dublu al ibericilor.

Invins de sud-coreeanul Park Yong-Sung in cursa pentru preluarea functiei de presedinte al Federatiei Internationale de Judo, austriacul de origine romana, Marius Vizer, nu renunta atit de usor. El intentioneaza sa conteste alegerile, acuzind ca Park, contracandidatul sau, a adus citiva membri noi din insule, de prin Oceania, asigurindu-si voturi suplimentare. "O decizie finala se va lua la sfirsitul acestei saptamini. Deocamdata, totul este la stadiul de discutii in cadrul Uniunii Europene de Judo. De altfel, exista o comisie care verifica in prezent aceste noi federatii aparute peste noapte. Este vorba despre cel putin 8-10 voturi in plus pentru Park. La ultimul congres, cel de la Osaka, au existat 160 de tari cu drept de vot, pentru ca acum numarul lor sa ajunga la 185. Sigur, exista probabil printre acestea si unele afiliate in termenul regulamentar. Oricum, chiar si daca alegerile vor fi contestate, va fi un proces de durata, pentru ca Uniunea Europeana va trebui sa supuna la vot aceasta decizie la Congresul din decembrie, de la Moscova", ne-a declarat secretarul general al Forului roman de judo, Constantin Savu.

Nemultumirile lui Vizer nu se opresc aici, el acuzind ca a fost tradat de o parte dintre cei care anuntasera ca il vor sustine. "Banii i-au sucit pe multi. Coreeanul a umblat bine, a stiut pe cine sa cumpere. El si i-a atras alaturi de el pe spanioli, iar de aici a plecat totul. Cu ajutorul acestora a intrat si prin Africa. S-au cheltuit bani multi pentru aceste voturi", ne-a mai spus Savu, care este convins ca Vizer nu va renunta la visul sau de a ajunge presedintele Federatiei Internationale de Judo.

Palenfo a facut joc dublu

Despre tradare vorbeste si sud-coreeanul. "Nu m-am gindit niciodata ca as putea pierde primul loc. Dar, atunci cind Lasanna Palenfo, presedintele Asociatiei Africane de Judo, mi-a intors spatele, nu inainte de a-si face publica sustinerea pentru Vizer, mi-am schimbat opinia. M-am simtit cu adevarat tradat. Federatiile internationale sportive sint ca un cerc politic. Ele au in comun faptul ca prietenul de astazi devine dusmanul de miine. Este adevarat ca inainte cu 24 de ore de alegeri, acelasi Palenfo mi-a indicat ca nu pot lasa ca Federatia Internationala de Judo sa fie condusa de Vizer", a spus Yong-Sung.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.