Uzbekistan - Bahrein se rejoaca pe 8 octombrie

FIFA a decis ieri rejucarea meciului de baraj dintre Uzbekistan si Bahrein, in preliminariile Campionatului Mondial de fotbal Germania 2006. Partida desfasurata sambata la Taskent s-a incheiat cu scorul de 1-0 pentru gazde, dar si cu un scandal urias.

In minutul 39, la scorul de 1-0 pentru echipa Uzbekistanului, "fluierasul" nipon a acordat o lovitura de la 11 metri pentru gazde. Server Djeparov a transformat, dar arbitrul a anulat golul pentru ca doi fotbalisti ai gazdelor patrunsesera in suprafata careului. In loc sa decida repetarea penalty-ului, asa cum prevede regulamentul, Yoshida a acordat lovitura libera indirecta fotbalistilor din Bahrein, starnind mania si consternarea generala in tribune. Federatia din Uzbekistan a depus imediat dupa meci un memoriu la FIFA, prin care a solicitat omologarea partidei cu scorul de 3-0.

Federatia internationala a decis, in premiera, rejucarea unui meci de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial. Partida se va rejuca de la scorul de 0-0, pe data de 8 octombrie, tot la Taskent. Returul este programat pe 12 octombrie, la Manama. Invingatoarea acestui duel asiatic va sustine un baraj pentru a ajunge la turneul final din Germania, contra echipei care va ocupa locul patru in zona CONCACAF.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.