Multi dintre romanii care traiesc in America au devenit cunoscuti pentru activitatea lor profesionala. Nu face exceptie nici Daniel Negreanu, pentru care pocherul este o profesie (pocher player). El "sa consacrat" acestei meserii castigand la 23 de ani primul Campionat Mondial, iar in 2004 a devenit "jucatorul anului", acumuland din jocurile de pocher peste 10 milioane de dolari.

Daniel Negreanu sa nascut la 26 iulie 1974 in Toronto, intro familie de imigranti romani. Mama lui spune ca la taiatul motului, la varsta de un an, dintre obiectele puse pe masa, cum se obisnuieste, Daniel a luat bani si aur. De mic iau placut jocurile si mai ales pocherul. La liceul din Scarborough Toronto juca pocher cu colegii "pentru un pateu cu carne de vita si o Cola. Cand ciupeam cate 5 dolari era foarte bine", spune Daniel. Mama lui isi aminteste ca "pentru pocher a fost exmatriculat din liceu. A jucat carti cu un coleg care ia dat un cec de 300 de dolari, de care parintii acestuia nu stiau".

Intrebat daca "o sa ajunga vedeta?", Daniel raspunde cu nonsalanta: "La 17 ani le spuneam tuturor ca o sa fac bani; nu neaparat sa ajung vedeta. Am inceput sa joc pocher la 15 ani, iar in 1998, la 23 de ani, am castigat primul Campionat Mondial". Intre anii 1997 si 1999, Daniel Negreanu a castigat 12 turnee, "fiind poreclit" copilul pocherist. In anul 2004 a devenit jucatorul anului, reusind 36 de victorii in turneele mondiale. Daniel Negreanu sia oferit experienta sa scriind peste 100 de articole in revistamagazin de specialitate "Card Player Poker".

Intrebat ce ar vrea sa schimbe in lumea pocherului, Daniel Negreanu a raspuns: "Imaginea negativa. Miar face mare placere ca societatea sa vada in jocul de pocher o profesie sanatoasa. Lasand la o parte "merele stricate", pocherul sa fie acceptat de societate". Desi este jucatorul de pocher care "a castigat cei mai multi bani din concursuri", Daniel a si pierdut. El recunoaste ca intro zi a pierdut 420.000 de dolari... dar inainte cu o zi castigase 480.000 de dolari. Daniel Negreanu traieste acum in Las Vegas, in lumea vedetelor, dar duce "o viata normala". In apropiere de casa lui locuieste mama sa, carei pregateste mancaruri romanesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.