Ucraina este prima echipa europeana care s-a calificat la Campionatul Mondial de anul viitor, dupa ce a remizat, 1-1, in Georgia.

Cea mai mare dorinta a lui Andrei Sevcenko, liderul echipei nationale a Ucrainei, a fost aceea de a participa la un turneu final al Cupei Mondiale. Sambata seara, aceasta i s-a indeplinit, datorita egalului, scor 1-1, obtinut de echipa sa in Georgia, coroborat cu scorul de 2-2 dintre Turcia si Danemarca.

"O calificare ar reprezenta o sarbatoare nationala pentru toti ucrainenii", a declarat, recent, "Balonul de Aur" din 2004. Jucatorul lui AC Milan are in palmares titlul de campion al Ucrainei, cu Dinamo Kiev, cel de campion al Italiei, cu AC Milan, si Liga Campionilor, cu aceeasi echipa. Calificarea la Mondialul de anul viitor reprezinta o incununare a succeselor obtinute de atacantul in varsta de 28 de ani.

PREMIERA

Clasarea pe primul loc in grupa a doua preliminara a Campionatului Mondial din Germania reprezinta prima calificare a fostei tari sovietice, dupa ce Sevcenko si colegii sai au ratat doua sanse consecutive, la Mondialul francez din 1998 si la cel asiatic din 2002. De fiecare data, Ucraina a terminat grupa pe locul al doilea, insa a pierdut meciul de baraj, cu Croatia, respectiv Germania. De data aceasta insa, soarta le-a suras elevilor lui Oleg Blohin, care au depasit net adversarele din grupa: Grecia, Turcia si Danemarca.

AMERICANII VOR MERGE IN GERMANIA

Daca in Europa se cunoaste deocamdata o singura echipa calificata la Campionatul Mondialel din Germania, lucrurile nu stau la fel pe celelalte continente. SUA s-au calificat, in urma victoriei cu 2-0 in fata Mexicului, pentru a cincea oara consecutiv, la Campionatul Mondial. Elevii lui Bruce Arena au adunat 18 puncte, fiind urmati in clasamentul Americii Centrale si de Nord de rivalii din Mexic (16) si de Costa Rica (7). Ocupantele primelor trei locuri se califica direct la CM din 2006, in timp ce ocupanta pozitiei a patra va sustine un baraj cu invingatoarea din play-off-ul dintre Uzbekistan si Bahrein.

De asemenea, din zona Asiei s-au mai calificat Japonia, Iran, Arabia Saudita si Coreea de Sud. Australia este castigatoarea grupei Oceaniei si urmeaza sa sustina, pentru calificarea la Mondiale, un baraj impotriva echipei de pe locul 5 din America de Sud.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.