Pilotul lui McLaren Mercedes, Juan Pablo Montoya, s-a impus in Marele Premiu al Italiei, de la Monza. Montoya a fost urmat de Fernando Alonso (Renault), iar locul trei i-a revenit lui Giancarlo Fisichella, de asemenea de la Renault.

Principalul contracandidat al lui Alonso la cucerirea titlului mondial, finlandezul Kimi Raikkonen, a terminat pe pozitia a patra, iar campionul en-titre, Michael Schumacher, a dezamagit din nou, obtinand doar pozitia a noua. Montoya se afla la a doua victorie din cariera la Monza. "Sunt foarte emotionat. Am incercat sa ma distantez de Fernando, am vazut ca sunt mai rapid ca el si am reusit sa termin primul", a declarat columbianul, in timp ce Alonso s-a declarat multumit de locul secund.

"La iesirea de la standuri am avut probleme cu pneurile si am pierdut timp in cateva tururi, dar, una peste alta, a fost o cursa destul de buna, iar locul doi este obiectivul meu pentru ultimele patru curse", a precizat spaniolul. Dupa cursa de la Monza, Fernando Alonso a acumulat 103 puncte, cu 27 mai multe decat Kimi Raikkonen, si are sanse foarte mari sa devina cel mai tanar campion mondial din istoria Formulei 1.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.