Portarul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Bogdan Lobont, a declarat ca, dupa victoria cu scorul de 2-0 obtinuta in fata Cehiei, el si coechipierii sai spera intr-un miracol care sa duca Romania la barajul pentru calificarea la CM din 2006. "Suntem cu totii fericiti. Acum speram in miracole. Am facut eforturi deosebite. Am jucat toti pentru unul si unul pentru toti si am obtinut o victorie extraordinara", a spus Lobont la finalul partidei Romania - Cehia.

Capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, a laudat prestatia lui Lobont si pe cea a lui Mutu, autorul ambelor goluri inscrise de Romania in meciul cu Cehia. "E pacat ca Lobont nu apara la Ajax. Cred ca ar avea loc la orice echipa din Europa. Mutu s-a dovedit a fi jucatorul important de care avem nevoie. Diferenta a facut-o, insa, echipa, care i-a dat posibilitatea lui Mutu sa inscrie. Cocis, Ovidiu Petre, Mazilu sunt jucatori tineri, pot oricand juca in primul 11. Au demonstrat ca viitorul e al lor si ca sunt jucatori de baza la Nationala. Ar trebui sa avem rezultate si la juniori, si la tineret, si atunci ar veni mai mult din urma", a declarat fundasul de la AS Roma.

Chivu, care va lipsi in meciul cu Finlanda din cauza cumulului de cartonase galbene, a mentionat ca efortul depus in meciul cu Cehia a meritat si a adaugat ca ar fi ramas pe teren pana cand nu ar mai fi avut puterea sa stea in picioare. "Din cate imi amintesc, de la meciul cu Anglia nu am mai castigat cu o echipa mare. A meritat efortul si ne mai tineau picioarele pana cadeam jos, daca era nevoie. Pacat ca nu am reusit sa marcam si golul trei cand au lasat spatii libere", a subliniat capitanul primei reprezentative.

Razvan Cocis a declarat ca meciul cu Cehia a fost cel mai important dintre cele pe care le-a disputat pana in prezent. "A fost cel mai important meci din viata mea, pentru ca Cehia este o mare forta. Sper sa continuu pe aceeasi linie si sa ma mentin aici. De asemenea, sper sa ies mai mult in evidenta in meciurile urmatoare", a afirmat Cocis.

Razvan Rat spera ca Romania sa ajunga sa se lupte din nou cu echipe puternice. "Romania este o echipa in devenire. Sper sa ajungem sa ne batem din nou cu marile echipe europene", a spus Rat.

Adrian Mutu crede ca important dupa meciul cu Cehia ramane in special faptul ca Romania a inceput sa arate ca o echipa. "Ce incercam noi sa facem este o misiune imposibila. Important este insa ca am invins. Ne-am trezit cam tarziu, dar este bine ca incepem sa formam o echipa. Abia de acum incolo vom arata ce putem!", a spus Mutu, in timp ce Codrea crede ca "mai este mult de muncit" pana ca echipa Romaniei sa revina la valoarea care a caracterizat-o.