Victor Piturca s-a framintat mult in timpul pregatirii meciului cu Cehia. Patru zile a cautat formula ideala de echipa. A gasit-o abia vineri, cu o zi inaintea meciului. Pina atunci, a incercat trei variante de echipa. Toate experimentele le-a facut in jurul nucleului Lobont, Contra, Tamas, Chivu, Rat, Dorinel Munteanu si Mutu.

Marti, cind a efectuat primul antrenament tehnico-tactic, Piturca i-a verificat pe Codrea, la inchidere cu Dorinel, pe Florentin Petre si Gigel Coman mijlocasi laterali, iar pe Dica in atac alaturi de Mutu. Jocul-scoala sustinut miercuri impotriva divizionarei C Farul II l-a edificat pe selectioner, care a sesizat ca echipa nu are forta suficienta. Avertisment tras, de altfel, si de Gazeta.

Avizat de masivitatea cehilor, Piti a inceput de joi sa regleze talia "nationalei". Gazeta nu a scapat din vedere acest aspect, chiar daca miscarile erau facute in secret. Astfel, au aparut pentru prima data printre posibilii titulari jucatori atletici, precum Ovidiu Petre, Cocis, Mazilu si Oprita si au iesit din schema Codrea, Fl. Petre si Gigel Coman. Dica a fost retras din avanposturi mijlocas stinga. Piti n-a fost nici de data aceasta satisfacut deplin.

Mai avea la dispozitie o singura sedinta de pregatire. Vineri a schimbat iarasi. Atit jucatori, cit si asezarea din 4-4-2, in 4-2-3-1. L-a reactivat pe Fl. Petre si l-a scos din echipa pe Dica. Mutu a fost mutat aripa stinga, iar Cocis dispus in spatele lui Mazilu, trimis virf impins. Victor Piturca a riscat si in cele din urma a cistigat.

"In Romania sint 22 de milioane de selectioneri, dar noi, antrenorii, stim cel mai bine forma jucatorilor. Repet, cind fac echipa nu tin cont de alte interese decit cele pur sportive"
Victor Piturca

Marti si miercuri 4-4-2

Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Fl. Petre, Codrea, D. Munteanu, G. Coman - Dica, Mutu

Joi 4-4-2

Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Cocis, Ov. Petre, D. Munteanu, Dica - Mazilu (Oprita), Mutu

Vineri 4-2-3-1

Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Ov. Petre, D. Munteanu - Fl. Petre, Cocis, Mutu - Mazilu

Chivu, suspendat cu Finlanda

Spre finalul partidei spectatorii au amutit. Cristi Chivu cade pe gazon si ramine inert citeva zeci de secunde, dupa un duel aerian cu gigantul Jan Koller, in care s-a implicat si Lobont. Mai multi jucatori s-au strins speriati in jurul capitanului, care a continuat jocul dupa ce a primit ingrijiri medicale. "Chivu a primit o lovitura puternica in ceafa, dar a fost tot timpul constient. Nu sint probleme", a precizat medicul Pompiliu Popescu. Chivu va lipsi insa de la ultimul meci din preliminarii, cel cu Finlanda, fiind suspendat pentru cumul de cartonase galbene. /


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.