Misiunea imposibila specificata de Codrea la reunirea lotului a fost indeplinita. Romania a invins Cehia cu 2-0, rezultatul de care aveam nevoie pentru a mai spera la calificarea la Campionatul Mondial.

Mutu s-a tinut de promisiune si a marcat golurile 1.001 si 1.002 pentru reprezentativa Romaniei. Victoria impotriva Cehiei poate insemna un nou inceput. Cinci ani au trecut de cand "tricolorii" n-au mai reusit sa invinga o echipa mare a lumii. Ultima data se intampla la Campionatul European din Belgia si Olanda, cand Romania a batut Anglia cu scorul de 3-2.

La finalul intalnirii de la Constanta, Victor Piturca a remarcat evolutia foarte buna a trei dintre "tricolori": Ov. Petre, Mazilu si Cocis. Acesti jucatori au fost si surpriza pe care selectionerul i-a pregatit-o lui Bruckner, iar rezultatul s-a vazut pe tabela. Dupa meciul cu Cehia, antrenorul nationalei, Victor Piturca, a declarat: "Le-as da nota 100. Imi pare rau ca aceasta victorie nu ne da sanse mai mari de calificare. Mai speram, totusi. Ceea ce ramane este ca am invins o echipa mare si la diferenta de goluri pe care ne-o doream. Forta noastra a fost grupul, care a dat dovada de caracter puternic si a reusit sa castige".

Ov. Petre, Mazilu si Cocis, un castig pentru nationala

Piturca a motivat folosirea in echipa de start a lui Ovidiu Petre, Mazilu si Cocis prin faptul ca cei trei sunt jucatori tineri, carora le trebuie acordata incredere. "Intotdeauna am vrut jucatori noi la echipa nationala, jucatori tineri, iar in acest moment sunt multumit de prestatia lor. Ovidiu Petre, Mazilu, Cocis, care au jucat exceptional, pot fi un castig pentru viitor. La echipa nationala sunt 22 milioane de selectioneri, dar noi stim cel mai bine situatia jucatorilor si toate amanuntele despre ei. Mazilu a demonstrat la antrenamente ca este cel mai in forma varf pe care il aveam la dispozitie. Am incercat si cu Mutu, dar Mazilu s-a dovedit la sedintele de pregatire peste el pe acest post. Surpriza mea tactica a fost Cocis, fiindca atunci cand noi aveam mingea el ramanea liber, de multe ori nu avea adversar care sa-l marcheze si a reusit sa scape de cateva ori".

Jucatorii romani erau extrem de fericiti la finalul celor 90 de minute, chiar daca sansele de calificare sunt inca foarte mici. "Acum speram in miracole. Am facut eforturi deosebite. Am jucat toti pentru unul si unul pentru toti si am obtinut o victorie extraordinara. Cat inca putem visa, trebuie sa visam", a spus Bogdan Lobont. In timp ce Dorinel Munteanu a precizat ca scorul inscris pe tabela de marcaj este unul cat se poate de drept, pentru ca echipa Romaniei a avut o evolutie mult peste cea a cehilor.

Acum putem vedea cat de importante sunt cele doua puncte pierdute in partida cu Armenia de la Erevan. Insa istoria nu mai poate fi schimbata, iar tot ceea ce putem face noi acum este doar sa asteptam si sa speram ca jocul rezultatelor ne va ajuta sa prindem barajul pentru Campionatul Mondial de anul viitor. Noi mai avem de disputat un singur joc, impotriva Finlandei, in deplasare, in timp ce adversarii nostri de sambata seara vor mai intalni Andorra, Olanda si Finlanda.

Dragomir: "Mutu a jucat de nota 9"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a facut o scurta analiza a meciului contra Cehiei, dand totodata si calificative pentru evolutiile "tricolorilor". "Linia de fund a mers de nota 8, mijlocul de 8, iar Mutu a jucat de nota 9. Trebuie sa ne bucuram, daca nu ne bucuram inseamna ca suntem animale. La un asemenea succes trebuie sa te bucuri, cat ai fi de pesimist. Ploua, ploua, ploua, dar apare si soarele si e normal sa ii zambim. Calificarea e compromisa, de cand l-am schimbat pe Iordanescu. E total compromisa, nu va luati dupa povesti matematice la fotbal. Auzi matematica la fotbal, sa fim seriosi", a spus Dragomir.

Presedintele LPF are incredere ca selectionerul Victor Piturca va schimba lucrurile in bine la nationala. "Usor, usor, Piturca va schimba lucrurile in bine la nationala, o sa vedeti. De ce? Pentru ca acum e disciplina, nu mai misca nimeni in front. Daca nu e disciplina, se duce totul de rapa. Ati vazut la gimnastica, cum nu a mai fost disciplina, s-a ales praful", a adaugat Dragomir.

Clasament grupa I

1. Olanda 9 8 1 0 21-3 25

2. ROMANIA 11 7 1 3 17-10 22

3. Cehia 9 7 0 2 28-9 21

4. Finlanda 9 4 1 4 13-14 13

5. Macedonia 10 2 2 6 10-16 8

6. Andorra 9 1 2 6 4-25 5

7. Armenia 10 1 1 8 5-21 4


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.