Astfel l-a descris antrenorul Stelei, Oleg Protasov, pe patronul sau, intr-un interviu acordat joi cotidianului ucrainean „Komanda”

Oleg Protasov, antrenorul echipei de fotbal Steaua, a acordat recent un interviu cotidianului ucrainean "Komanda", o publicatie cu profil sportiv, in care l-a catalogat pe patronul Gigi Becali drept "un taran". In plus, tehnicianul a spus despre latifundiarul din Pipera ca vorbeste fara sa foloseasca un limbaj foarte elevat sau sa se gandeasca la consecintele cuvintelor sale.

Acesta este primul atac al blajinului tehnician la adresa patronului. In declaratiile publice acordate in Romania, Protasov n-a indraznit niciodata sa vorbeasca astfel despre cel care-l plateste cu 180.000 de euro pe an. Singura nemultumire pe care a facut-o publica a fost aceea ca patronul il critica prin intermediul presei si nu fata in fata. Pus sa se exprime in limba materna, Protasov nu si-a mai cenzurat gandurile si nici opiniile, varsandu-si oful in interviul acordat publicatiei "Komanda".

Golul tristetii

Primul subiect despre care a fost chestionat tehnicianul "ros-albastrilor" a fost esecul din Liga Campionilor, suferit in fata formatiei norvegiene Rosenborg Trondheim. "Sunt foarte trist. Am avut o sansa mare pentru ca Rosenborg nu mai este aceeasi echipa care in ultimii ani a fost o prezenta constanta in grupele Ligii Campionilor. Toate sansele ne-au fost spulberate in meciul-tur, de la Bucuresti. Daca invingeam atunci, ne calificam. Steaua a avut multe ocazii, dar adversarii ne-au dat un gol amarat in minutul 85", a declarat antrenorul stelistilor.

Pareri despre Romania

Intrebat daca a fost aspru criticat dupa acel esec si daca a fost considerat principalul vinovat de catre conducerea clubului, Oleg Protasov a rabufnit, oferind un raspuns neasteptat: "Presedintele nostru (n.r. - se referea de fapt la patronul Gigi Becali) e un taran autentic (rade)... El raspunde foarte repede la intrebari fara sa-si aleaga cuvintele si spune tot ce gandeste. A doua zi a spus ca nu e trist, ca toti gresesc si ca anul viitor Steaua va ajunge in grupele Ligii Campionilor. Apoi a zis ca principalul vinovat pentru esec este antrenorul principal. Aici, in Romania, totul se schimba foarte repede...".

Oleg Protasov s-a laudat in schimb cu parcursul din Divizia A. "In campionatul national, Steaua nu da rezultate rele. Avem trei victorii si un singur meci egal, fara nici un gol primit", a adaugat tehnicianul. Ultimul subiect abordat de fostul mare atacant al nationalei URSS a fost viitorul adversar din Cupa UEFA, formatia Valerenga Oslo. "Este o echipa care trece printr-o perioada foarte buna. E mai puternica decat Rosenborg. N-am vazut inca jocurile lor", a concluzionat Oleg.

SE MANDRESTE CA A FOST OIER

Gigi Becali s-ar putea sa nu se simta lezat de afirmatile lui Oleg Protasov. Patronul celei mai galonate echipe din Romania se lauda tot timpul cu trecutul sau si nu ascunde niciodata faptul ca a fost cioban si ca a ingrijit turme intregi de oi. In plus, el a povestit si despre dexteritatea lui in domeniul macelariei. Latifundiarul din Pipera a dovedit in multe randuri ca n-a reusit sa depaseasca stadiul de exprimare si de comportament al unui fost cioban.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.