Dintre marile transferuri ale verii, jumatate apartin cluburilor Chelsea, Newcastle si Arsenal, care au cheltuit 122,8 din cele 250 de milioane de euro.

Perioada de transferari s-a incheiat in Europa, miercuri noapte, iar granzii de pe Batrinul Continent nu s-au ingramadit sa arunce cu banii, continuind linia ultimilor ani. Cu toate acestea, FIFA este nemultumita de sumele, considerate prea mari, platite pentru cumpararea unor jucatori, precum si de salariile acestora.

Risipitorul Abramovici

Astfel, in aceasta vara, primele zece transferuri ca valoare au insumat doar aproximativ 250 de milioane de euro, in conditiile in care aproape o treime din aceasta suma a fost data de Roman Abramovici, patronul rus platind pentru trei jucatori, ghanezul Michael Essien, englezul Shaun Wright-Phillips si spaniolul Asier Del Horno, 80 de milioane de euro. De altfel, jucatorul de la Lyon reprezinta cel mai important transfer al verii, urmat de fotbalistul adus de la Manchester City. Totusi, Roman Abramovici ramine si dupa aceasta vara cu buza umflata, rusul nereusind sa aduca nici un jucator de top pe Stamford Bridge, in ciuda sutelor de milioane oferite in stinga si in dreapta. A doua echipa in topul transferurilor este Newcastle, "cotofenele" cheltuind aproape 40 de milioane de euro pentru Michael Owen si Albert Luque.

Nemti cumpatati

Real incheie podiumul cu 54,7 milioane de euro platite pentru Robinho si Sergio Ramos (ultimul cumparat cu 10 minute inaintea expirarii termenului). Madrilenii au recuperat insa jumatate din suma prin cedarea lui Owen la Newcastle. La polul opus, nemtii au stat cei mai cuminti, in top regasindu-se o singura echipa, Stuttgart, care insa a primit bani: 15 milioane de euro de la Arsenal, pentru Alexander Hleb (Belarus)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.