Presedintele ANS considera ca gimnastica romaneasca nu va sucomba, chiar daca medaliatele olimpice de la Atena si antrenorii nu se mai intorc la lot

Revenit in tara de cateva zile din concediu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a facut, ieri dupa-amiaza, prima declaratie oficiala referitoare la scandalul din gimnastica feminina autohtona, care a atins apogeul dupa ce FRG a decis desfiintarea grupei de elita din cadrul lotului olimpic, iar antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au solicitat rezilierea contractelor cu COSR dupa ce sportivele au fost trimise sa se pregateasca la cluburi.

"Nimeni nu este de neinlocuit! Belu si Bitang sunt doi antrenori deosebit de buni, cu valoare si cu un sac de medalii in spate. Nimeni nu le neaga valoarea, dar daca ei maine nu mai doresc sa antreneze, ce facem? Ne asezam jos sa murim? Nu se poate, trebuie sa gasim solutii! Echipele olimpice sunt alimentate de antrenorii de la cluburi sau din celelalte centre, care isi aduc si ei contributia, chiar daca principalii slefuitori sunt Belu si Bitang", a precizat Florian Gheorghe pentru Mediafax.

Totodata, presedintele ANS a lasat sa se inteleaga ca nu ar dori sa se implice in readucerea celor doi antrenori la lotul olimpic. "As putea discuta sau as putea sa sugerez ca ar fi buna o continuitate la echipa feminina de gimnastica, dar sa ma implic in readucerea lor la lot cred ca este prea mult spus", a mai spus oficialul din varful ANS, adaugand ca gimnastica feminina romaneasca trece de cateva luni printr-o perioada de restructurare.

"N-as putea spune ca sunt dezamagit de desfiintarea lotului feminin de gimnastica. Se pare ca istoria se repeta. Din 1992 incoace, echipele care au adus triumful gimnasticii noastre au avut, in urmatorul an, o restructurare, ca sa nu-i spunem cadere. Cred ca a venit momentul restructurarii si pentru lotul care ne-a reprezentat cu cinste la JO de la Atena. Singura diferenta este ca, acum, aceasta schimbare s-a produs cu mai mult tam-tam", a mai precizat Florian Gheorghe, oarecum dezamagit de scandalul izbucnit in urma cu patru zile.

Alegand un ton optimist, seful sportului romanesc a mai afirmat ca gimnastica feminina nu va muri, chiar daca medaliatele olimpice de la Atena si antrenorii Belu si Bitang se vor retrage din activitate. "Sunt convins ca gimnastica nu are cum sa moara. Avem centre puternice si antrenori buni in toata tara. Democratia prost inteleasa de catre unii a facut sa explodeze aceste mici neajunsuri care au degenerat intr-o situatie neplacuta. Sportul de performanta inseamna educatie, disciplina si foarte multe renuntari. Poate ca gimnastelor si antrenorilor le-a venit momentul in care vor sa renunte, pentru ca au mancat sute de zile de cantonamente, mii de ore de pregatire", a concluzionat presedintele ANS.

In alta ordine de idei, in urmatoarele zile, Executivul FRG va lua in discutie situatia creata la grupa de elita si va stabili "politica" pentru urmatoarea perioada, inclusiv daca vom participa sau nu la Mondialele din Australia, in conditiile in care, atat tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, cat si Daniela Sofronie si Floarea Leonida, au declarat ca vor demonstra la Campionatele Nationale de la Bacau ca merita sa faca deplasarea la Melbourne.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.