Jucatorul elvetian de tenis Roger Federer si atleta britanica Kelly Holmes au fost alesi cei mai buni sportivi europeni ai anului de catre Uniunea Europeana a Presei Sportive (UEPS), in acest clasament gimnasta romana Catalina Ponor ocupand locul 6 in topul feminin. Cu 69 de puncte, Federer i-a devansat in clasamentul masculin pe pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher (53 puncte), pe atletul polonez Robert Korzeniowski, campion olimpic in probele de 20 si 50 km mars (18 puncte) si pe halterofilul turc Halil Mutlu (17 puncte). Locul 5 a fost ocupat de pilotul italian de motociclism Valentino Rossi (12 puncte), iar pozitia a sasea, cu 10 puncte, a revenit fotbalistului grec Theodoros Zagorakis si inotatorului olandez Pieter van Hoogenband.

In clasamentul feminin, Kelly Holmes (55 puncte) a fost urmata de atleta rusa Elena Isinbaeva (40 puncte), de inotatoarea olandeza Inge de Brujin (29 puncte), de inotatoarea ucraineana Iana Kloskova (20 puncte), de atleta suedeza Carolina Klueft (19 puncte) si de gimnasta romana Catalina Ponor (13 puncte). Anul trecut, trofeele pentru cei mai buni sportivi europeni ai anului au revenit pilotului german de Formula 1 Michael Schumacher si jucatoarei belgiene de tenis Justine Henin-Hardenne


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.