FIFA si UEFA vor deschide o ancheta cu privire la implicarea magnatului rus in mai multe cluburi de fotbal.
Daca in Romania conflictul de interese in fotbal este o obisnuinta, firmele rapidistului Copos investind si la FC Arges, in Europa lucrurile stau putin altfel. FIFA si UEFA vor deschide o ancheta asupra retelei fotbalistice detinute in lume de proprietarul clubului Chelsea, magnatul rus Roman Abramovici, relateaza cotidianul spaniol "As". O reuniune pe tema aflata in discutie este prevazuta in aceasta saptamina, implicarea lui Abramovici in mai multe cluburi de fotbal din lume fiind considerata ca un atentat la spiritul sportiv.

Ancheta va urmari relatia lui Abramovici si a firmelor sale cu reteaua fotbalistica din care fac parte Chelsea, TSKA Moscova, FC Porto, PSV Eindhoven, Benfica Lisabona si Corinthians (Brazilia). Directorul executiv al UEFA, Lars-Christer Olsson, a anuntat ca este de datoria forurilor fotbalistice sa descopere daca exista un conflict de interese. "Daca Abramovici ar fi condus doar Chelsea, nu ar fi probleme. Dar daca se descopera ca el sau firmele lui sint implicate in diverse cluburi, trebuie sa actionam. Daca se va considera ca Abramovici detine o pozitie dominanta in fotbalul mondial, trebuie luate masuri", a declarat oficialul suedez.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.