Adversara ros-albastrilor este campioana Spaniei, detinatoarea Cupei UEFA si castigatoarea Supercupei Europei * "Este singura echipa cu care nu doream sa cadem. Daca Steaua elimina Valencia, jucam finala Cupei UEFA", a spus patronul stelist Gigi Becali * "Nu trebuie sa dezarmam pentru ca am ajuns la acest nivel pe merit", crede mijlocasul ros-albastrilor, Dorinel Munteanu

Steaua va juca cu puternica formatie spaniola FC Valencia in 16-imile Cupei UEFA. Din cele opt adversare posibile pentru ros-albastri, sortii au decis ca formatia din Ghencea sa intalneasca campioana Spaniei si castigatoarea ultimei editii a Cupei UEFA. In ciuda cartii de vizita impresionante a adversarei, stelistii asteapta cu incredere intalnirea cu una dintre cele mai puternice echipe europene a ultimilor ani. Optimist incurabil, patronul Gigi Becali crede ca, desi Steaua a picat cel mai prost posibil, echipa sa are sanse de 50 la suta sa se califice in optimi.

"Este cel mai puternic adversar cu care puteam pica. Inaintea tragerii, am spus ca singura echipa cu care nu vreau sa cadem este Valencia. Asta este, cand intri in razboi trebuie sa lupti", a spus Becali, care considera ca Valencia este o echipa de aceeasi talie cu Real Madrid si FC Barcelona. Finantatorul Stelei este convins ca nu se vor mai repeta esecurile ros-albastrilor din fata Valenciei, din 1998, atunci cand romanii au cedat cu un scor general de 7-3 in fata "liliecilor".

"Acum o sa fie altfel. Batem noi o data acasa, iar acolo facem meci nul. Va spun, daca eliminam Valencia, sunt sigur ca o sa jucam finala Cupei UEFA", a declarat Becali. Veteranul Stelei, Dorinel Munteanu, crede ca Steaua va pleca cu sansa a doua in fata Valenciei, cel mai puternic adversar cu care puteau pica ros-albastrii. "Cred ca avem un adversar foarte, foarte dificil, cu o carte de vizita impresionanta. Cine nu a auzit de Valencia? Este cel mai puternic adversar cu care puteam cadea. Pornim cu sansa a doua, dar nu trebuie sa dezarmam pentru ca am ajuns la acest nivel pe merit. Calificarea se va juca pe teren", a spus "Munti".

Valencia este unul dintre cele mai galonate cluburi spaniole. Infiintat in anul 1919, clubul iberic a castigat de sase ori campionatul, ultima oara in sezonul trecut, si de sase ori Cupa Spaniei. In Europa, "liliecii" au avut numeroase succese, impunandu-se de doua ori in Cupa Oraselor Targuri, o data in Cupa Cupelor si o data in Cupa UEFA, in editia trecuta. In vara, Valencia a devenit cea mai buna echipa a Europei, dupa ce a cucerit Supercupa Europei, invingand cu 2-1 pe FC Porto. Velencia a avut o perioada de glorie sub comanda tehnicianului Hector Raul Cuper, atunci cand a jucat finalele Ligii Campionilor din 2000 si 2001, de fiecare data "liliecii" fiind invinsi. Lotul Valenciei contine numeroase vedete, cei mai cunoscuti jucatori fiind portarul Canizares, fundasul Ayala, mijlocasii Baraja, Aimar, Fiore, Vicente si atacantii italieni Bernardo Corradi si Di Vaio.

Formatia "liliecilor" este antrenata, din vara trecuta, de tehnicianul italian Claudio Ranieri, fostul antrenor al lui Chelsea. Valencia s-a mai intalnit de doua ori cu Steaua in cupele europene, de fiecare data spaniolii reusind sa mearga mai departe. Prima intalnire dintre cele doua echipe a avut loc in editia 1967-1968 a Cupei Cupelor, turul doi, cand spaniolii au invins cu 3-0 acasa si au pierdut, scor 1-0, la Bucuresti. Cea de-a doua intalnire a avut loc in editia 1998-1999 a Cupei UEFA, turul intai, cand Valencia s-a impus cu 4-3 la Bucuresti si cu 3-0 pe teren propriu. Castigatoarea "dublei" dintre Steaua si Valencia va intalni in optimi invingatoarea dublei manse dintre Dinamo Kiev si Villareal. Ros-albastrii vor juca prima mansa in Spania, pe 16 februarie 2005, returul fiind programat pe 24 februarie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.