Comisia de Disciplina LPF-FRF va lua in discutie, astazi, cazul scandarilor cu caracter rasist adresate de catre publicul timisorean stelistului Banel Nicolita (foto). In etapa a treia a Diviziei A, in timpul meciului Politehnica Timisoara - Steaua, fotbalistul de etnie rroma a fost supus unui tratament discriminatoriu de catre spectatorii de pe Stadionul "Dan Paltinisanu", atacurile culminand in momentul in care Banel Nicolita a avut o intrare mai dura asupra unui fotbalist banatean, primind cartonas galben.

Atunci, mai multi suporteri ai "alb-violetilor" au inceput sa strige "Tigane! Tigane!". Evenimentele de la Timisoara nu au trecut neobservate de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, care, bazandu-se in principal pe materialele aparute in presa, a trimis un memoriu catre LPF si FRF, forurile care patroneaza Comisia de Disciplina.

In mod normal, daca Doru Viorel Ursu si colaboratorii sai tin la consecventa, Politehnica Timisoara nu ar putea sa scape doar cu o amenda in urma acestor incidente. In primavara, Steaua si Rapid au fost obligate sa evolueze cate un meci pe teren propriu cu portile inchise pentru incidentele din meciul direct. Principalul motiv pentru care au fost pedepsiti stelistii a fost faptul ca acestia i-au numit "tigani" pe rapidisti. Asadar, nu este nici o diferenta intre acuzatia care li s-a adus "ros-albastrilor" si cea care ii aduce, astazi, pe banateni in fata Comisiei de Disciplina. Urmatorul meci de campionat al lui Poli, de pe teren propriu, este programat pe 10 septembrie, cand pe "Dan Paltinisanu" vine Gloria Bistrita.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.