Cornel Dinu a avut mereu probleme cu fotbalistii cu personalitate. Florin Raducioiu, Ionut Lupescu, Danut Lupu, Cosmin Contra, Florin Batranu, Paul Codrea, Bogdan Mara, Florin Cernat, Ionel Gane si Jean Vladoiu au fost la cutite cu Procurorul. Lupu, unul dintre "copiii" preferati ai lui Mircea Lucescu, isi aminteste de clinciurile cu Dinu.

Danut, ce spui despre ultimele evenimente de la Dinamo?
Nu e clar? Usor-usor, Dinu o sa-l dea afara pe Andone! O sa-i faca vant! Daca ar fi avut constiinta, Dinu n-ar fi trebuit sa accepte functia! Dar el asta a facut toata viata lui! I-a pupat in fund pe sefi! Il cunosc bine pe Dinu. Are caracter infect, iar ca antrenor este zero, un incompetent! Il inteleg, fiindca e un om fara prieteni! De fapt, prietenii lui Dinu sunt chelnerii si ospatarii! Recunosc ca are o cultura fotbalistica extraordinara. E specialist la tabla. Explica bine, dar sta prost cu practica!

Totusi, a castigat un titlu cu "cainii rosii"...
Mai lasati-ma cu titlul ala! In acel campionat a facut 32 de blaturi in 34 de etape! Si ma mai deranjeaza altceva la antrenorul Dinu. Fotbalistilor nu le recunoaste meritele, iar apoi, la esecuri, le da in cap. El gaseste mereu alibiuri. Dinamo il tine pe viata fiindca da bine cu ciocu’ la minister. Cand sunt probleme, se duce la generali: "Stiti, vor sa va ia unii stadionul, echipa...". Si ii mai dau un post...

Cum erau sedintele tehnice cu Procurorul?
Trecea la tabla si explica. Analiza meciul facand apel la istorie. Zicea: "Sa atacam ca Stefan cel Mare nu stiu unde, sa venim miseleste peste adversar...".Ce treaba avea asta cu fotbalul, naiba stie!

Ai avut multe probleme cu Dinu?
Odata am vrut sa-l bat! Intr-un turneu in Spania, la Alaves, m-a vazut cu o sticla de vin la masa si a inceput sa ma injure. Am sarit sa-l lovesc! Altfel, la antrenamente, eram calm. Il lasam sa ma injure, desi nu era in regula. Dinu ma alerga la antrenamente ca pe un cal. Era sa dau in hepatita de atata fuga! Nu stie proverbul "Calul alearga, dar nu da lapte!". Eu dadeam lapte! In 2001 i-a pus pe suporterii dinamovisti sa arunce cu oua in masina mea. asta-i om? Dupa un meci amical cu Alaves, Cruyff a spus ca i-a placut cum am jucat eu. Ce credeti ca i-a raspuns Dinu? "Ati vazut alt meci!".

Poate nu te-a inghitit fiindca erai favoritul lui Lucescu, dusmanul sau...
Haideti sa va spun ce facea Dinu cand auzea numele lui Lucescu! Se enerva si tremura tot! "Il Luce" a vrut, la un moment dat, sa se intoarca la Dinamo. A conditionat sosirea lui de disparitia lui Dinu din club. Daca ar fi venit nea Mircea la Dinamo, n-ar mai fi zis Becali si Netoiu: "Baga-l pe ala in echipa, scoate-l pe ala!".

Poate ca Dinu s-a cumintit, intre timp...
Da’ de unde! E disperat sa faca rau! Omul asta se trezeste dimineata si se gandeste: "Cui sa-i bag strambe, pe cine sa mai imbarlig?". Dinu e ca pisica. Cade mereu in picioare, indiferent de situatie.

De ce crezi ca vor sa-l dea afara pe "Ando"?
Ca sa poate Becali sa-l puna pe Hagi. Dar Hagi nu poate antrena niciodata la Dinamo. Tot Andone e cel mai in masura sa conduca echipa, cu conditia sa fie lasat in pace!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.