Gica Popescu se afla de mai mult timp in atentia publicului, printr-o serie de activitati caritabile destinate copiilor. De ieri, fostul capitan al nationalei este ambasador FIFA pentru SOS - Satele Copiilor din Romania. Evenimentul a avut loc in cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Sportive Campimeciada - o manifestare prin care formatii sportive reprezentand SOS - Satele Copiilor Romania se intrec cu formatiile SOS - Satele Copiilor din Bulgaria.

Gica Popescu s-a alaturat astfel unui numar de 66 de fotbalisti emblematici implicati in proiectul social "FIFA pentru SOS - Satele Copiilor", Ruud van Nistelroy, Christian Vieri, Andrei Shevchenko si Krassimir Balakov fiind doar cativa dintre ambasadorii FIFA. Relatia dintre Gica Popescu si organizatia mai sus-amintita a inceput in luna iunie cand, aflat in trecere prin zona in care se afla satul copiilor din Bucuresti, impresarul a decis sa intre, atras de copiii care jucau fotbal pe terenul de acolo.

Vizitand apoi sediul organizatiei si una dintre case, Popescu l-a cunoscut pe Alexandru Razvan Dumistracel, unul dintre copiii care locuiesc in acest sat. Impresionat de dragostea copilului pentru fotbal, Popescu a decis sa ii ofere acestuia un stagiu de pregatire de 10 zile la Scoala de Fotbal "Gica Popescu" din Craiova. Evolutia lui Dumi, care este junior la clubul Dinamo, va fi urmarita in continuare de fostul fotbalist care intentioneaza sa trimita mai multi copii la pregatire la scoala sa. "Vreau sa fiu un prieten al copiilor si as vrea ca prezenta mea sa fie un castig pentru ei", a marturisit fostul fotbalist.

El a decis sa ii sprijine pe copiii prezenti la aceasta intrecere cu echipament sportiv la care se va adauga si trofeul oferit echipei castigatoare. La plecarea din centru, Popescu a primit din partea unui copil o sculptura din lemn. Surprins de acest gest, Gica a marturisit, glumind: "O sa vin mai des pe aici, daca e rost de cadouri" si i-a oferit la randul sau baiatului un set de echipament de fotbal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.