De doi ani, marea galerie a Stelei a inceput sa se rupa. Fanii care nu i-au mai acceptat ca lideri pe sefii de la Peluza Nord, perceputi ca fideli ai patronului Gigi Becali, au infiintat, la concurenta, grupul de la Peluza Sud.

"Sudistii", marea majoritate pusti intre 16 si 25 de ani, n-au acceptat de la inceput nici un fel de ajutor material din partea clubului, inclusiv pentru deplasari. "Nu vrem nimic. Doar sa fim liberi, sa incurajam echipa si sa-i contestam pe cei care nu respecta traditiile steliste", au spus liderii noii galerii. Au fost vehementi la adresa lui Gigi Becali sau a lui Mihai Stoica, mai ales dupa ce presedintele executiv l-a lovit cu pumnul pe Radu Ion.

Sezonul trecut, Becali a incercat sa-i intimideze, trimitind bodyguarzi in peluza la meciul cu FCM Bacau, iar duminica seara "nordistii" au inceput vinatoarea. "Ne-au prins intr-un parc de linga Scoala 205, inainte de meci. A venit Mustata cu unii, care aveau si lanturi. Ne-au fugarit, ne-au batut, ne-au urmarit prin cartier cu masinile", au povestit ingroziti "sudistii".

Cu Otelul, doar citiva au apucat sa mai intre in peluza. Ei spun ca unul dintre ei, poreclit Pasarila, de la factiunea "Stil Ostil", a fost batut chiar acolo, in stadion, de Mustata impreuna cu alti doi ultrasi. Ulterior, "Pasarila" a mers la IML pentru a-si scoate certificat medico-legal. Din cauza loviturilor primite, un alt fan a ajuns la Spitalul Municipal: "M-au prins singur. M-au culcat la pamint si mi-au dat suturi in cap pina n-am mai stiut de mine. Erau mai multi, vreo zece. Erau cu ei si recuperatori, camatari, toti malaci si pusi pe rele".

Episodul Timisoara

Vendeta fanilor de la Nord a venit ca un raspuns la o altercatie care a avut loc pe trenul cu care s-a facut deplasarea spre Timisoara. "Noi eram plecati la Trondheim. Atunci, cei de la Peluza Sud si-au permis sa dea oameni de la Peluza Nord jos din tren, sa-i lase pe cimp. Nu se mai putea. Le-am spus ca nu mai au ce cauta la Sud. La Peluza Nord e galeria!", a spus Gheorghe Mustata. "E doar un pretext ca sa ne termine fiindca sintem impotriva conducerii. Unul de la ei s-a batut cu unul de la noi in drumul spre Timisoara, dar erau prieteni si s-au impacat. Apoi a sarit singur din tren. Era beat mort si se comporta ca un drogat", replica insa "sudistii".

"Eu nu am nici un amestec, nu stiu despre ce este vorba. I-am spus lui Mustata ca nu ma mai bag, suporterii sa-si faca curat in propria casa"
Gigi Becali, patron AFC Steaua

"Gata! De acum inainte Peluza Sud nu mai exista. Daca vor sa vina sa faca galerie, ii asteptam sa se alature celor din Peluza Nord. Conducerea si Gigi Becali nu au nici o legatura cu asta!"
Gheorghe Mustata, liderul galeriei de la Peluza Nord

Dumitru a inceput alergarea

Ieri, Florentin Dumitru, care n-a mai jucat pentru Steaua din luna mai, a reinceput alergarile. "Mai are o saptamina de antrenamente separate, dupa care va face inca un set de analize", a precizat doctorul Radu Paligora. Si Dinita, care a parasit terenul in minutul 85 in partida cu Otelul, din cauza unei contuzii puternice, va fi refacut in citeva zile. / Razvan Rotaru

"Valerenga favorita"

Cotidianul norvegian Dagbladet noteaza: "Valerenga este mult mai buna ca Rosenborg si de aceea are prima sansa cu Steaua". Antrenorul Kjetil Rekdal recunoscut insa ca "Rosenborg a avut noroc la Bucuresti. Steaua a fost invingatoarea morala. Nu va fi deloc usor". Valerenga nu va putea conta la meciul tur pe Gashi, Iversen si Wahler, toti suspendati. / Razvan Rotaru

Gigi Becali: "Nu avem rival"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a spus la finalul partidei cu Otelul (4-0): "Steaua nu are rival in campionat. Putem sa ne batem de la egal la egal cu oricine din Europa. Tehnicianul de la Valerenga va vedea pe pielea lui daca Steaua are sau nu valoare". Becali a mai adaugat: "Sper sa ne reintilnim cu Rosenborg in primavara europeana ca sa ne luam revansa". / Razvan Rotaru


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.