Echipa nationala a Romaniei si-a strans ieri randurile, in speranta ca va reusi sa invinga reprezentativa Cehiei la doua goluri diferenta, pastrand astfel sanse cel putin teoretice de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor din Germania.

Selectionerul Victor Piturca a dezvaluit faptul ca va adopta o tactica ofensiva in meciul de sambata, contra cehilor. Totodata, tehnicianul s-a aratat precaut, precizand ca se gandeste sa schimbe sistemul de joc si sa foloseasca trei oameni pe linia de fund. "Trebuie sa jucam ambele faze foarte bine. Sunt adeptul jocului ofensiv, in toate meciurile noastre, cu Olanda, cu Macedonia, cu Andorra, stilul a fost unul ofensiv. De aceeasi maniera vom juca si cu Cehia. S-ar putea sa schimb sistemul de joc, vom vedea, sa ma consult si cu anumiti jucatori, depinde si de modul cum vor decurge antrenamentele. Olanda, in meciul pe care l-a castigat impotriva Cehiei, a jucat cu trei oameni pe linia de fund. Oricum, chiar si daca nu schimbi sistemul, tot iti iei masuri de precautie, intotdeauna sa fie trei jucatori acolo", a spus Piturca.

Chiar daca reprezentativa Cehiei ocupa in prezent locul patru in clasamentul FIFA, selectionerul "tricolorilor" este convins ca Romania va castiga la Constanta.

"Daca Lobont nu apara la Ajax, voi renunta la el"

Totusi, Piturca are si nemultumiri. In primul rand, selectionerul s-a aratat dezamagit de faptul ca nu poate folosi un cuplu ofensiv format din Daniel Niculae si Marius Niculae. "Ma gandeam la un cuplu de atacanti format din cei doi Niculae, cu Mutu in spatele lor sau pe stanga, insa n-am reusit niciodata sa-i am la dispozitie. Pentru meciul cu Cehia am avut de ales intre Oprita si Daniel Niculae, am optat pentru primul. Acesti jucatori au nevoie de moral, sa stea in anturajul echipei nationale, si ma voi baza pe serviciile lor si pe viitor", a mentionat Piturca, avertizandu-l, totodata, pe Bogdan Lobont, caruia i-a transmis ca in cazul in care nu va mai prinde postul de titular la Ajax nu-l va mai convoca.

A urmat apoi Radoi, despre care selectionerul a spus ca actul de indisciplina al capitanului Stelei nu poate fi trecut cu vederea. "S-a spus ca m-as incapatana sa nu-l chem pe Radoi, ca as avea ceva cu el. Nu am fost certat cu Radoi. Dupa ce a gresit in meciul cu Rosenborg, era normal sa fiu profesionist si sa nu ma arunc la gatul lui. Orice mare jucator din lume greseste. Acum a gresit Radoi, a facut-o si cand eram antrenor la Steaua, va mai gresi probabil. Actul lui de indisciplina ramane si nu voi trece asa usor cu vederea acest lucru. Nu este vorba de orgoliu, este si interesul meu, si al echipei nationale la mijloc. Daca as trece asa usor peste asta, maine X sau Y ar face la fel", a adaugat Piturca.

Au plecat cu autocarul catre Constanta"

Delegatia reprezentativei nationale a Romaniei a plecat de la Casa Fotbalului catre Constanta cu autocarul, si nu cu avionul, asa cum se anuntase initial. Victor Piturca a motivat aceasta decizie in urma imposibilitatii MApN de a pune la dispozitie un avion care sa-i duca pe "tricolori" pe malul marii. "MApN nu a putut sa ne puna la dispozitie un avion, nu a fost rea-vointa, de data asta nu s-a putut. Oricum, jucatorii doreau sa mearga cu autocarul", a spus selectionerul.

Din autocar au lipsit Cosmin Contra, Adrian Iencsi, Adrian Mutu, Cristian Chivu, George Curca si Cosmin Pascovici. Primii patru au ajuns in Bucuresti in cursul dupa-amiezii de ieri, fiind preluati de secundul Stefan Iovan, dupa care au plecat spre Constanta cu un microbuz. Curca si Pascovici, jucatorii Farului, nu au mai venit in Capitala, Victor Piturca fiind de parere ca e mai bine pentru cei doi sa se alature lotului national la Constanta.

Lista celor 22 de jucatori

Portari: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam), George Curca (Farul Constanta);

Fundasi: Cosmin Contra (Getafe), Valentin Badoi (Rapid), Gabriel Tamas (Dinamo), Sorin Ghionea (Steaua), Cosmin Pascovici (Farul), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk);

Mijlocasi: Florentin Petre (Dinamo), Tiberiu Balan (Sportul Studentesc), Dorinel Munteanu (CFR Cluj), Nicolae Dica (Steaua), Ov. Petre si G. Coman (ambii Poli Timisoara), Razvan Cocis (Seriff Tiraspol), Paul Codrea (US Palermo);

Atacanti: Ionut Mazilu (Sportul), Gigel Bucur (Poli Timisoara), Daniel Oprita (Steaua) si Adrian Mutu (Juventus Torino).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.