Dupa ultima escapada nocturna a Catalinei Ponor si a Floarei Leonida, antrenorii si oficialii FRG vor sa scape de gimnaste. Fetele vor si ele sa abandoneze sportul!.

!. Simbata noapte, la ora 4, gimnastele Catalina Ponor si Floarea Leonida au fost asteptate de antrenorii Belu si Bitang in fata hotelului Sport, tehnicienii fiind informati ca sportivele fugisera cu 3 ore mai devreme din camere intr-un club de noapte in care unul dintre gimnastii juniori ai lotului masculin sarbatorea implinirea virstei de 18 ani. Catalina Ponor (dreapta), Floarea Leonida (cu spatele, ferindu-se si Daniela Sofronie (mijloc), ultima neimplicata in recentele aventuri, au venit ieri spasite la sediul federatiei

Simbata noapte, la ora 4, gimnastele Catalina Ponor si Floarea Leonida au fost asteptate de antrenorii Belu si Bitang in fata hotelului Sport, tehnicienii fiind informati ca sportivele fugisera cu 3 ore mai devreme din camere intr-un club de noapte in care unul dintre gimnastii juniori ai lotului masculin sarbatorea implinirea virstei de 18 ani.

Acum o saptamina, dupa ce Ponor si-a sarbatorit majoratul, Monica Rosu si Alexandra Eremia au fost excluse din lot, motivatia fiind dubla: excesul de greutate si lipsa de pregatire. Ramase trei in lot, Catalina Ponor, Floarea Leonida si Daniela Sofronie n-au avut chef de antrenamente in ultimele zile, fiind mai mult cu gindul la seara de simbata. Joi, vineri si simbata, cele trei au refuzat sa se antreneze, gasind mai multe scuze.

Belu si Bitang au informat a doua zi FRG despre escapada fetelor, iar ieri, Catalina Ponor, Floarea Leonida, dar si Daniela Sofronie, gimnasta ce nu a participat la aventurile de simbata noapte, au venit la sediul federatiei pentru a discuta cu presedintele Vieru. Ele ar fi spus ca nu vor sa mai continue sportul de performanta pentru ca se simt vinate de mass-media.

Decizia finala in ce priveste soarta gimnastelor va fi anuntata astazi, insa presedintele Vieru a lasat ieri sa se inteleaga ca masura va fi drastica: "Nu poate fi vorba decit de suspendare sau de desfiintare!".

Vieru vede divort total

Presedintele FRG, Nicolae Vieru, n-a dorit ieri in prima faza sa vorbeasca despre ultima escapada a fetelor, insa apoi a devenit deschis: "Situatia e proasta! Ele sint gimnaste numai cu numele, in rest nu mai fac nimic din ceea ce ar trebui sa faca o gimnasta. Toate au venit sa-mi spuna ca nu mai vor sa continue. Celelalte doua se iau dupa Ponor!". Vieru a incheiat spunind ca Mondialele din noiembrie sint compromise. "Va fi divort total, avem acum un milion de dovezi ca nu mai au nici un chef sa fie sportive adevarate", a incheiat Vieru.

INTERVIU

Belu: "Eu nu mai pot continua in asemenea conditii!"
Antrenorii Belu si Bitang au fost ieri dimineata mai intii la sediul COSR, for de care sint legati printr-un contract ce prevede obligativitatea obtinerii unei medalii la Mondialele din noiembrie de la Melbourne. COSR asteapta insa mai intii decizia federatiei.
- Domnule Belu, ce decizie se va lua in legatura cu cele doua gimnaste?
- E o problema mai veche. Dupa toate incercarile care s-au facut, nu se vede nici o imbunatatire la modul in care ele abordeaza performanta. Fata de acum un an de zile, s-au schimbat cu 180 de grade.
- Mai continuati la lotul olimpic?
- Eu in acest moment nu pot respecta contractul cu COSR. Nu mai fac nici un compromis. Nu credeam ca se va ajunge pina la aceasta situatie. Ele nici nu au lucrat citeva zile, deci nu vad cum sint asigurate conditiile de a face performanta.
- S-ar putea ajunge la situatia in care sa vina altcineva in locul dvs.?
- Sint speculatii. Totusi, daca cineva vrea sa lucreze la lot intr-un alt sistem de pregatire, e liber sa o faca.
Eu recunosc ca sint tributar sistemului vechi de pregatire, centralizat, ce a dat satisfactii pina acum.
"In conditiile actuale, nu mai avem nici un lot olimpic la Bucuresti. Pentru viitor ne putem baza pe lotul de junioare de la Deva"
Ioan Dobrescu, secretar general COSR

"Gimnastele sint majore doar pentru Biroul de Evidenta a Populatiei, la gimnastica sint alte reguli ce trebuie respectate"
Octavian Belu, coordonator lot olimpic

Fetele au contract cu COSR

Octavian Belu a declarat ieri ca fetele din lotul olimpic n-au contract cu el, ci cu COSR si FRG. "Eu sint pus sa antrenez lotul olimpic. Daca fetele vor sa se retraga, sa-i anunte pe cei de care sint legate prin acte", a declarat Belu, care a spus ca din punctul lui de vedere gimnastele au incalcat aceste contracte, in care erau prevazute clauze de ordine interioara. Simbata noapte, ele nu au cerut permisiunea de a parasi hotelul.

CE SE POATE INTIMPLA?

- Lotul se desfiinteaza, iar Romania nu va fi reprezentata la Campionatele Mondiale din luna noiembrie.
- Catalina Ponor, Dana Sofronie si Floarea Leonida se vor retrage din viata sportiva.
- Incepind cu 2006, federatia va gindi o alta strategie care sa aiba ca obiectiv final Olimpiada din 2008. Baza va fi reprezentata de actualele junioare de la Deva.
- Lotul national ar putea fi preluat de Nicolae Forminte, actualul antrenor al junioarelor


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.