Pandurii este prima echipa din Divizia A care isi schimba antrenorul in noul sezon. Nae Ungureanu urmeaza sa-i ia locul lui Emil Sandoi

Infrangerea suferita sambata seara, in meciul cu FCM Bacau (scor 0-1), i-a fost fatala lui Emil Sandoi, antrenorul echipei Pandurii Targu Jiu. Suparata ca Pandurii este singura formatie din Divizia A fara nici un punct dupa patru etape, conducerea gorjenilor a luat ieri decizia sa-l demita pe fostul international. In contractul dintre club si Sandoi exista, se pare, o clauza conform careia, daca formatia din orasul lui Brancusi pierde patru meciuri la rand, tehnicianul este automat demis.

Demitere, nu demisie

Anuntul despartirii dintre Pandurii si Sandoi (antrenorul care reusise asta-vara promovarea, in premiera, a echipei in Divizia A - performanta marcata cu un mars pe jos de cativa zeci de kilometri) a fost facut public ieri, prin intermediul unui comunicat, de sefii clubului. "Consiliului Director a acceptat demisia domnului Emil Sandoi", se consemneaza in comunicat. Lui Sandoi i s-a propus functia de director sportiv. Sandoi sustine ca nu si-a dat demisia, lasand impresia ca a fost fortat sa plece de la club. El nu stia ieri la amiaza despre hotararea presedintelui Marin Condescu.

In momentul emiterii comunicatului, Sandoi se afla in autocar, cu echipa, pe drumul de intoarcere de la Bacau! Sandoi devine astfel primul tehnician din Divizia A dat afara in noul sezon.

"Del Bosque" de Caracal

In acelasi comunicat, conducerea nou-promovatei a informat ca echipa va fi condusa, incepand de azi, de Nicolae Ungureanu, care a pregatit pana ieri divizionara B FC Caracal. Formatia lui Nae Ungureanu a pierdut vineri, scor 0-2, partida cu Universitatea Craiova. "Daca ma bate Universitatea, imi rup carnetul de antrenor!", se falea cel poreclit "Del Bosque" in fata ziaristilor olteni, inaintea meciului cu "Stiinta".

Pe lista conducatorilor de la Pandurii s-au aflat, printre altii, antrenorii Ion Marin - "Sapaliga" - si Mircea Rednic - "Puriul".

"Batem pasul pe loc"

"Nu ma asteptam sa fim in aceasta situatie. Am pierdut puncte, dar am avut si perioade bune de joc. In meciul cu FCM Bacau am dominat repriza a doua. Din pacate, batem pasul pe loc. Verdes a ratat un penalty, dar ce sa-i facem? Sa-i luam capul? Au ratat ei jucatori mai mari, precum Maradona, Roberto Baggio...", spunea Sandoi, la cateva minute dupa meciul cu moldovenii.

"Putem redresa situatia. Eu nu tin cu dintii de scaun. Daca as renunta acum ar fi o dovada de lasitate din partea mea. Nu ma voi opune si nu voi comenta, daca voi fi demis", a incheiat fostul international.

Ratangiul Verdes

Atacantul Bobi Verdes, "oaia neagra" a Universitatii Craiova acum cativa ani (in doua sezoane a marcat trei goluri pentru "Stiinta"), a grabit debarcarea lui Sandoi. Obisnuit sa rateze, Verdes, folosit titular de Sandoi, a irosit si sambata o lovitura de la 11 metri, in minutul 40, trimitand mingea peste poarta. Verdes a mai ratat o data tinta, mingea lovind bara, in minutul 64.

1-1, scorul corect

"Am evoluat modest, mai ales in repriza a doua. Cred ca un rezultat de egalitate, 1-1, ar fi fost meritat", a afirmat dupa meci, cu fair-play, presedintele bacauan Gheorghe Chivorchian. Fostul primar Dumitru Sechelariu, prezent la meci, a comentat: "O remiza ar fi fost mai aproape de adevar. Am dat un gol norocos si am avut o repriza secunda slaba. In etapa viitoare dam piept cu Dinamo, iar Bacaul n-are echipa sa bata in "Groapa"".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.