Farul a cistigat dupa o partida surprinzator de echilibrata, in a carei a doua repriza nu s-a marcat, desi ocaziile s-au succedat in valuri

Constanta a jucat aseara pentru a prelua sefia Diviziei A. Si-a atins obiectivul mult mai greu decit s-a asteptat, minerii, fara victorie la revenirea in primul esalon, luptind pina in ultimul minut pentru a evita infringerea.

Jucatorii lui Grigoras au inceput crispat si au reusit prima faza de poarta abia in minutul 20. Apararea minerilor nu a mai rezistat mult si Gurita a spart gheata cu un sut din careu (26). Lansat de Moldovan, Apostol, ramas singur cu portarul Multescu, a sters bara, ratind desprinderea (33). Jiul nu a ramas fara replica. Din lovitura libera, Dragan a trimis putin pe linga poarta (41), ultima faza importanta a primei reprize.

La reluare, gazdele si-au mai trecut in cont o bara (48), prefatind o a doua parte mult mai antrenanta. Ocaziile s-au succedat la ambele porti. Multescu a respins sutul lui Apostol (57), dupa o faza superba la care au mai participat Cristocea si L. Mihai, Gurita a sutat in transversala (60) si a ratat din pozitie de singur cu portarul (65), iar L. Mihai nu a reusit sa-l invinga pe Multescu. Pentru mineri, Marinica a trimis cu capul pe linga (63), Badoiu a sutat senzational de la 25 de metri, Curca respingind acrobatic (68), iar Piclesan a tras in bara (72).

Tibi Moldovan contestat

Tibor Moldovan a fost ieri titular pentru prima data de cind joaca la Farul. Mutare oarecum surprinzatoare a lui Grigoras, care, in prima etapa, cu Sportul, s-a contrat putin cu elevul sau, pe motiv ca il introduce prea tirziu, in ultimul minut de joc. Atacantul Farului, inlocuit la pauza cu Liviu Mihai, a fost contestat de galerie care i-a strigat: "Niciodata ciine" si "Tibi, lasa-ne!". Aceasta din cauza ca, la finalul partidei din etapa trecuta cistigata de Farul cu 1-0 in soseaua Stefan cel Mare, Moldovan a declarat ca il doare sufletul pentru Dinamo.

Chirila a cerut eliminarea lui Lungu

In minutul 41, la scorul 1-0, antrenorul Jiului, Ionut Chirila, i-a cerut arbitrului sa-l elimine pe constanteanul Lungu pentru un fault la 18 metri asupra lui Ilin, in postura de ultim aparator. Centralul Bratu a acordat insa doar cartonas galben, pentru ca in lateral dreapta mai era un jucator al gazdelor. In urma loviturii libere respective, minerii au avut o buna ocazie de a marca, Claudiu Dragan trimitind putin pe linga poarta.

FARUL - JIUL 1-0
La pauza 1-0

Marcator
Gurita (26)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.