Antrenorul lui Valerenga s-a declarat foarte multumit de tragerea la sorti, spunind ca Steaua este cea mai accesibila echipa pentru vicecampioana Norvegiei

Auzind ca Steaua va fi adversara lui Valerenga in primul tur al Cupei UEFA, antrenorul norvegienilor, fostul mare international Kjetil Rekdal (foto), a spus ca sortii au fost extrem de generosi cu echipa pe care o pregateste. "Sint foarte satisfacut de faptul ca am cazut cu Steaua. Este foarte bine pentru noi", a declarat Rekdal, celelalte posibile adversare ale echipei sale la tragerea la sorti ar fi putut fi Stuttgart, Alkmaar, Wisla Cracovia si Osasuna.

"Principalul" lui Valerenga a spus apoi ca nu-si face probleme in privinta calificarii in grupe: "Daca Rosenborg i-a batut, ii vom bate si noi. Bineinteles ca voi cere informatii despre Steaua de la Rosenborg". Valerenga si Rosenborg au jucat meciul direct pe 27 iunie, viitoarea adversara a Stelei invingind in deplasare cu 3-2.

"Nu este un dezavantaj pentru noi ca vom juca turul pe teren propriu. Desi nu ne-am calificat in grupele Ligii Campionilor, sintem pregatiti sa ajungem in aceeasi faza a Cupei UEFA", a mai adaugat Rekdal.

VALERENGA IF

Anul infiintarii: 1913
Stadion: Ullevaal
Capacitate: 25.572 locuri
Presedinte: Espen Musaeus
Antrenor: Kjetil Rekdal (36 de ani)
Vedeta: Tore Andre Flo
Site oficial: www.vif.no

Performante
4 titluri de campioana si 3 Cupe ale Norvegiei

Precedente
A fost eliminata in editia 1982-'83 de Dinamo, in turul preliminar al Cupei Campionilor (2-1 si 1-3), dar s-a calificat in editia 1998-'99 a Cupei Cupelor, in dauna lui Rapid (0-0 si 2-2)

Echipa-tip (4-4-2)

Arason
Brocken Muri Waehler (Skiri) Dos Santos
Berre Skiri (Gashi) Grindheim Holm (Hoseth)
Flo (Holm) Iversen

Curiozitati

A pierdut doar pentru un singur gol marcat titlul de campioana in sezonul trecut in favoarea lui Rosenborg @ Acum este pe locul 2, cu 13 puncte inaintea echipei ce a scos Steaua din Liga @ Vedetele sint Tore Andre Flo, fost coleg la Chelsea cu Dan Petrescu, si Steffen Iversen, care ne-a marcat gol la Bucuresti in preliminariile CE 2004 @ Are a doua defensiva din Norvegia, cu o medie de un gol primit pe meci @ Are doar patru straini in lot. Un islandez, Arason, un belgian, Brocken, un suedez, Ishizake, si un sud-african, Mabizela @ Joaca pe stadionul echipei nationale, Ullevaal din Oslo, care dispune de un gazon impecabil. Intre utilitatile oferite sint 40 de toalete si 20 de magazine @ A eliminat in turul secund preliminar al Ligii Campionilor de Haka (Finlanda), cu o dubla victorie (1-0 si 4-1), fiind scosi din competitie apoi de FC Bruges dupa penaltyuri @ In primul joc va lipsi chiar capitanul echipei. Kjetil Waehler, stoperul norvegian, a fost eliminat in returul de la Bruges in finalul partidei si va fi automat suspendat un meci.

Gashi a facut puscarie

Are in lot un jucator cu cazier. Ardian Gashi a stat 12 zile la inchisoare, dupa ce a fost prins de radar la volan si a fost condamnat de un tribunal din Oslo. El si-a executat sentinta imediat dupa prima mansa cu FC Bruges, din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Trebuia sa lipseasca miercurea trecuta la returul din Belgia, dar a fost eliberat mai devreme pentru buna purtare. Ca sa ramina in forma, Gashi si-a luat in celula o minge si s-a antrenat zilnic.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.