Dinamo a reusit sa se califice dupa un meci nebun, cu o prima repriza fara vlaga si una secunda plina de viata. "Ginditi-va la carierele voastre! O eliminare acum nu v-ar face cinste", le-a spus Andone elevilor sai in pauza, atunci cind Omonia conducea cu 2-0

Ce prima repriza a avut Dinamo! De cosmar! Omonia a controlat aproape toate mingile si cu greu ''ciinii'' au putut ajunge la poarta. ''Daca trecem cu bine de primele 15 minute ale partidei, o sa fie totul mai usor'', spuneau inaintea intilnirii baietii lui Andone. N-a fost deloc asa. Cipriotii parca i-au hipnotizat pe dinamovisti si i-au pasat cu tupeu. De mult timp ros-albii n-au mai fost dominati asa cum s-a intimplat aseara in prima repriza!

Cele doua goluri ale Omoniei au fost prevestite de sutul lui Dobrasinovici, care a lovit transversala dupa ce Gaev a atins balonul. Kaiafas si Christou aproape ca au incendiat stadionul, cipriotii fiind in delir prin golurile ce eliminau Dinamo. Apoi, ''ciinii" au incercat sa se arunce in atac, insa actiunile lor au fost incoerente, fara cap pe alocuri.

Din minutul 51, Dinamo s-a trezit din betia haosului. Pulhac si Claudiu Niculescu au sutat putin pe linga poarta lui Leoni, iar Andone a inceput sa aiba cit de cit puls dupa golul - marca inregistrata al lui Niculescu, omul pe a carui reusita Borcea a pariat 5.000 de dolari.

Vakouftsis, de doua ori, era sa-i arunce iar pe ''ciini'' in infern, pentru ca imediat Baltoi, incredibil!, si Niculescu sa rateze alungarea suferintei. Bara lui Magno din prelungiri i-a impietrit pe dinamovisti, iar finalul a venit ca o izbavire.

S-au incaierat la final

Spiritele s-au incins cu cinci minute inaintea ultimului fluier al arbitrului. La o lovitura de colt, in careul dinamovist, Kaiafas si Pulhac s-au imbrincit, capitanul Omoniei punindu-i chiar mina in git fundasului dinamovist. Pulhac luase de pe gazon un obiect aruncat din tribuna de fanii ciprioti si a vrut sa-l dea "centralului". Totul s-a terminat fara ca arbitrul sa ia vreo masura impotriva celor doi.

De ce a fost schimbat Tamas

Ioan Andone a inceput partida cu doi jucatori la inchidere, Tamas si Margaritescu, in speranta ca Dinamo va bloca toate culoarele spre poarta lui Gaev. Dupa ce cipriotii au reusit sa marcheze doua goluri, tehnicianul dinamovist a fortat atacul, introducind un mijlocas ofensiv, pe Stefan Grigorie.

Babicu' despre ciprioti: "Sint nebuni"

Fostul dinamovist Cristi Munteanu a venit si ieri la prinz sa-si revada amicii de la Dinamo. ''De cind te astept! Mi-e atit de dor de tine, ca te-as tine si in brate'', i-a spus Claudiu Niculescu. Cei doi s-au intretinut vreme de o ora, Babicu' povestindu-i cum s-a acomodat in Cipru, la AEK Larnaca. ''Fanii de aici sint nebuni. La primul meu meci aici, un simplu amical, s-au luat la bataie cei de la tribuna oficiala cu aia de la tribuna I, desi erau sustinatorii aceleiasi echipe'', a marturisit goalkeeper-ul.

"Echipa comunistilor"

Alaturi de Ioan Becali, la meci au asistat Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Vladimir Cohn si Vasile Turcu, plus un invitat special, Dan Matei Agathon. Ultimul, fost ministru al turismului in Romania, este in continuare membru in Consiliul de Administratie al ''ciinilor'' si s-a salutat inaintea partidei cu politicieni ciprioti, veniti sa incurajeze pe Omonia. ''Cunosc destul de bine aceasta tara si este sustinuta puternic de Partidul Socialist. De fapt, partidul comunist, Omonia fiind echipa lor. Multi fani ai formatiei poarta tricouri cu poza lui Che Guevara pe piept'', a marturisit Agathon.

Borcea a mizat 5.000 de dolari pe Claudiu Niculescu

Ieri la prinz, Cristi Borcea i-a spus atacantului dinamovist Claudiu Niculescu, de fata cu toti colegii acestuia din urma, ca a pus un pariu cu un prieten ca el va da gol impotriva Omoniei. ''Am mizat 5.000 de dolari pe tine! Ne-ai lipsit mult la meciul cu Farul. Puteai sa faci si tu o injectie si-ti reveneai'', a zis actionarul.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.