Cotidianul german Bild il numeste pe rutierul american Lance Armstrong "gigantul galben al minciunii" dupa ce publicatia franceza L'Equipe a dezvaluit ca in mai multe esantioane de urina ale ciclistului, prelevate in 1999, au fost gasite urme de EPO. "Mitul este distrus. Lance Armstrong, de sapte ori castigator al Turului Frantei, a aruncat asupra faimei sale in galben o umbra neagra, dopajul, cel mai urat cuvant din lumea sportului. Ne-am fi dorit sa avem in continuare incredere in omul care a invins cancerul si care a demonstrat resurse supraomenesti si pe bicicleta", scrie Bild. Cotidianul german considera ca Armstrong ar fi trebuit suspendat in 1999 pentru doi ani pentru ca EPO se afla din 1990 pe lista produselor interzise. "Cursele lui Lance trebuie privite cu alti ochi. In 2000 si 2001 americanul l-a invins pe Ullrich, dar au fost victorii furate. Texanul nici macar nu avea voie sa ia startul, pentru ca ar fi trebuit sa fie suspendat", continua Bild.

Fara Armstrong, Germania ar fi avut cu patru victorii mai mult in Turul Frantei, sustine Bild. "Ullrich ar fi castigat in 2000, 2001 si 2003, iar Kloden in 2004. Nu este exclus ca Ullrich sa primeasca victoriile furate, desi cadrul legal nu este foarte clar. Din pacate nu mai exista decat proba B, care a fost analizata in prezent. Proba A a fost testata in 1999, prezenta EPO nefiind depistata, deoarece metoda de descoperire a anabolizantului nu era inca pusa la punct. Pentru dovedirea vinovatiei este nevoie de doua probe", scrie publicatia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.