Rapid si Dinamo vor juca astazi, de la 20.00 si, respectiv, de la 20.30 (ambele pe TVR 1), meciurile retur din preliminariile Cupei UEFA. Avind in vedere valoarea adversarilor si rezultatele din prima mansa, calificarile echipelor romanesti nu pot constitui o problema.

Dupa ce Steaua si CFR Cluj n-au izbutit sa depaseasca nivelul fotbalului romanesc, Dinamo si Rapid joaca, astazi, pentru premiile de consolare. In timp ce convingerile de calificare ale celor doua echipe bucurestene seamana cu optimismul afisat atit de "ros-albastri", cit si de clujeni, cuantumul de dificultate al partidelor nu este unul alarmant. Gratie si victoriilor decisive din prima mansa a turului doi preliminar al Cupei UEFA. Desi victoria cu 3-1 izbutita de "ciini" pe Soseaua Stefan cel Mare cintareste cvasidecisiv in economia partidei, cipriotii de la Omonia Nicosia cred in rasturnarea rezultatului, atuul constituindu-l vacarmul pe care il vor provoca suporterii. Ceea ce nu ii sperie pe dinamovisti, nu o data capitanul Florentin Petre subliniind ca nu concepe ca Dinamo sa piarda calificarea: "Atmosfera pe care o vor crea cei 20.000 de fanatici care vin la stadion va fi extraordinara, dar nu trebuie sa ne temem de nimic pentru ca nu tribuna joaca. Vreau sa ma intorc fericit".

Vardar, panaceu pentru problemele Rapidului

La Rapid, lucrurile par cu atit mai simple. O victorie cu 3-0 in tur si un adversar modest, care pe deasupra se confrunta cu probleme pe toate planurile, sint premisele unei calificari facile. Evenimentele din ultima saptamina puncteaza insa la capitolul dezavantaje pentru giulesteni. "E un joc oficial si inca n-am obtinut calificarea. Pornim ca favoriti in urma rezultatului din tur, dar calificarea se joaca pe teren. Atmosfera este inca tulbure, dar noi vom face tot ce se poate ca in urma acestui meci sa revenim la normal si echipa sa capete din nou increderea pe care o avea la inceputul campionatului", a comentat, ieri, la plecarea spre Macedonia, tehnicianul Razvan Lucescu.

Giulestenii mizeaza pe victorie

Optimismul este unul debordant si in rindul jucatorilor, pentru care meciul cu Vardar Skopje nu reprezinta mai mult decit o simpla formalitate. "Vrem sa cistigam, nu doar un egal. Daca tinem cont de valoare si de jocul din tur, atunci nu cred ca se pune problema calificarii noastre", a punctat capitanul Vasile Maftei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.