Emeric Ienei si Titi Dumitriu l-au atacat pe antrenorul ucrainean dupa meciul de aseara

Doi dintre antrenorii cu care Steaua a avut mari performante in Europa, in anii '80 si '90, Emeric Ienei si Dumitru Dumitriu, l-au aratat cu degetul pe Oleg Protasov pentru prestatia echipei.

"Atunci cind trebuie sa marchezi e prea putin sa joci cu un singur virf, cum a facut-o Protasov aseara. Apoi, schimbarile au fost facute prea tirziu. S-a gresit si ca s-a incercat prea mult sa se joace cu pase laterale si cu centrari in careul advers", a declarat Ienei, in vreme ce Dumitriu a spus ca "fost vorba despre un lant de greseli, incepind de la abordarea meciului si pina la comportamentul jucatorilor. S-a jucat la bataie in prima repriza, in care n-am avut nici o ocazie pentru ca nu s-a facut acel joc de pase si nu s-a jucat in viteza. Ideea de a evolua cu un singur atacant nu ne-a avantajat absolut deloc".

Cei doi antrenori au nominalizat si cei mai slabi jucatori ai Stelei aseara. "Sub nivel au fost Banel Nicolita, Bostina, de Lovin nici nu mai vorbesc, la fel Nesu", a spus Dumitriu. "Pe Nicolita l-a depasit miza meciului, iar Nesu e prea tinar pentru astfel de partide", a declarat si Ienei.

Si Lacatus se ia de Oleg

Fosta mare glorie a Stelei, Marius Lacatus, nu isi gasea cuvintele, dupa meciul de aseara, pentru a explica ratarea calificarii. "Am avut o sansa unica, avind in vedere adversarul care a fost modest. Totul s-a pierdut inca de la Bucuresti". De asemenea, "Fiara" l-a criticat pe Oleg Protasov, spunind ca "a antrenat echipe mari din Cipru si Grecia, dar nu intotdeauna reactia lui este pe intelesul jucatorilor. Cine greseste pierde".

"Trebuia o tactica ofensiva"

Helmuth Duckadam era dezamagit de contraperformanta Stelei. "La Bucuresti s-a scris istoria calificarii. Putea sa ramina 3-0, pentru ca era acelasi lucru. Sint dezamagit, deoarece trebuia sa accedem in Liga Campionilor. Nu vreau sa comentez tactica lui Protasov, dar era mai potrivit sa jucam mai ofensiv", a declarat fostul mare portar al ros-albastrilor.

"La Bucuresti s-a pierdut calificarea. Nu a mers mai departe echipa mai buna, insa Steaua a avut mult ghinion si au contat si greselile individuale. Sint foarte trist pentru ca Steaua si CFR Cluj au fost eliminate"
Dan Petrescu

"Steaua a trecut pe linga o sansa imensa. Jucatorii de la Rosenborg erau morti in repriza a doua. S-a calificat mai departe echipa mai slaba, dar acesta e fotbalul"
Emeric Ienei

"Rosenborg este cea mai slaba echipa pe care am vazut-o vreodata in grupele Ligii Campionilor. Norvegienilor li s-au pus circei, nu mai puteau sa fuga, o rusine de echipa"
Titi Dumitriu


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.