Antrenorul lui Dinamo i-a replicat si stelistului Mihai Stoica: "Nu a jucat fotbal de performanta si vorbeste doar ca sa nu taca"

Prezent ieri la semnarea prelungirii contractului de parteneriat cu Omniasig, de la Hotelul Marriott, Ioan Andone (foto dreapta), antrenorul lui Dinamo, a declarat ca vicecampioana va merge la Nicosia, pentru partida din mansa a doua a turului II preliminar al Cupei UEFA, cu gruparea cipriota Omonia, "pentru a marca si nu ca sa se apere".

Andone a spus ca spera sa-i recupereze pana la ora jocului pe Claudiu Niculescu si Andrei Margaritescu, care au lipsit la ultimul meci din campionat (0-1 cu FC Farul) si sa aleaga cea mai buna formula de echipa. "Am vazut meciul din Supercupa Ciprului, castigat de Omonia, care mi s-a parut o echipa buna. Au avut si cativa jucatori menajati. Am vazut si stadionul pe care vom juca, un gazon impecabil, si atmosfera din tribune. Nu vom merge la Nicosia sa ne aparam, ci ca sa inscriem", a spus Andone.

Antrenorul dinamovist s-a aratat deranjat de atitudinea lui Mihai Stoica, presedintele executiv al FC Steaua, care a spus ca gruparea din Ghencea nu va juca in Norvegia pentru fotbalul romanesc, ci pentru performantele echipei ros-albastre. "Cand Steaua a castigat Cupa Campionilor toti ne-am bucurat, pentru ca astfel a crescut fotbalul romanesc. Cred ca ar fi ideal sa avem o echipa in Liga Campionilor. Astfel, vor creste si pretentiile la Dinamo, vor veni mai multi sponsori, vom aduce jucatori mai valorosi. Mihai Stoica nu a jucat fotbal de performanta si vorbeste doar ca sa nu taca", a atacat Andone.

Badea: "Jucatorii trebuie sa se trezeasca"

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, considera ca infrangerea din partida cu FC Farul Constanta a fost ca un dus rece din care jucatorii trebuie sa se trezeasca. "Nu schimbam regulile in timpul jocului. Jucatorii cunosc regulamentul de ordine interioara care se aplica indiferent daca e vorba de o infrangere sau o victorie. Regulamentul vizeaza rezultatele si este firesc sa genereze o responsabilitate in oglinda, atat a echipei, cat si a administratiei clubului", a spus Badea dupa infrangerea suferita pe teren propriu in meciul cu Farul.

Jucatorii care nu vor fi retinuti in lotul pentru partida cu Omonia Nicosia se vor deplasa maine la o scoala din Campina pentru a imparti imbracaminte si importante sume de bani pentru 40 de copii proveniti din zonele sinistrate in urma inundatiilor care au afectat mai multe zone din tara. Jucatorilor li se vor alatura lotul lui Dinamo II, precum si gimnastii Marius Urzica si Ioan Suciu.

Parteneriat prelungit cu Omniasig

Ieri, FC Dinamo si-a prelungit contractul de parteneriat cu societatea de asigurari Omniasig pe o perioada de un an, suma care va fi primita de gruparea din Soseaua Stefan cel Mare fiind declarata confidentiala. Conform unor surse, Omniasig va contribui cu aproximativ 700.000 de dolari la bugetul lui FC Dinamo. "Continuitatea parteneriatului este onoranta pentru Dinamo, precum si faptul ca Omniasig este alaturi de noi. Sper ca acest lucru sa se vada in jocul si in rezultatele echipei", a declarat Nicolae Badea, presedintele CA al FC Dinamo. Badea a precizat ca intelegerea, care poate fi prelungita la anul, stipuleaza posibilitatea unei cresteri financiare substantiale in functie de performantele interne si internationale ale echipei.

Parteneriatul dintre cele doua parti este in vigoare de doi ani si jumatate, iar Omniasig face parte de putin timp dintr-un grup puternic Wiener Staedtischer, care are legaturi puternice cu sportul (compania subsidiara din Serbia-Muntenegru sponsorizeaza pe Steaua Rosie Belgrad). Badea i-a facut cadou lui Constantin Toma, presedintele Omniasig, un tricou al lui Dinamo, cu numarul 10, "reprezentand nota primita de societatea de asigurari", in timp ce Toma a facut cadou presedintelui dinamovist o polita de asigurare pentru baza de la Saftica, unde Dinamo si echipa nationala a Romaniei isi desfasoara cantonamentele.

Florentin Petre, capitanul "cainilor rosii", a afirmat ca Dinamo este un club mare si e normal sa aiba un sponsor pe masura. De asemenea, antrenorul Ioan Andone a povestit ca dupa ce Dinamo a pierdut in Cupa UEFA, cu 0-4 (noiembrie 2003), in fata lui Spartak Moscova, 18 jucatori si antrenorul au fost invitati de Toma la masa, iar inainte de a servi cina, presedintele societatii le-a pus in fata o coala de hartie, ca fiecare jucator sa scrie rezultatul din retur. Dupa masa si discutiile ce au avut loc despre fotbal, jucatorii au primit din nou cate o foaie pentru a scrie rezultatul. Concluzia lui Andone: "Discutia si aceste gesturi au contat foarte mult in rezultatul din retur, 3-1 pentru Dinamo, echipa fiind foarte aproape de a intoarce soarta calificarii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.