Elevii lui Dorinel Munteanu au ratat aseara calificarea in turul I al Cupei UEFA, fiind invinsi de Lens, cu 3-1

CFR Cluj a incheiat aseara parcursul senzational din Cupa UEFA - Intertoto, fiind invinsa in deplasare de RC Lens, scor 1-3, in mansa secunda a finalei. Cel mai bun "feroviar" a fost antrenorul Dorinel Munteanu. La cei 37 de ani ai sai, el a jucat 90 de minute si a inscris un gol senzational, dintr-o lovitura libera de la 20 de metri. Dupa acest insucces, clujenii au ratat o prima de 150 de milioane de lei de caciula.

Primul gol, controversat

• Lens a inceput meciul in verva, ratand o mare ocazie chiar in minutul 5, prin Dindane. Atacantul francez s-a descotorosit de doi aparatori clujeni si a sutat sec, iar Tudor a reusit sa prinda in doi timpi.
• Gazdele au atacat in valuri pana in minutul 25, irosind sanse de gol prin Jussie, Keita si Dindane.

• Dominarea celor de la Lens s-a concretizat pe tabela cu sapte minute inainte de final, in urma unei faze controversate. Desi Laszlo Balint a primit o palma in plina figura, arbitrul de centru Alon Yefet a dictat lovitura libera pentru gazde. Hilton a dejucat pasul la ofsaid al clujenilor, reluind cu capul, la centrarea lui Jussie, fara sperante pentru Martin Tudor.

• Clujenii au replicat imediat pe contraatac, obtinand o lovitura libera. Antrenorul Dorinel Munteanu a tras insa mult peste poarta, in corul de huiduieli al celor 35.000 de spectatori.

Cu casa inchisa

• Chiar daca RC Lens si CFR Cluj s-au intalnit in mansa secunda din finala Cupei UEFA-Intertoto, organizatorii n-au saltat pretul biletelor pentru acest meci. Cel mai ieftin billet a costat 5 euro, iar cel mai scump - 14 euro.

• Ultimele 2.200 de bilete puse in vanzare ieri la amiaza s-au epuizat imediat.

• Cotidianul "L'Equipe" a titrat in ziua meciului: "Dupa focul de artificii cu Auxerre (n.r. - scor 7-0), vrem sa continuam recitalul si cu CFR Cluj. Deviza antrenorului Gillot e <>". Antrenorul Francis Gillot a fost unul dintre fotbalistii reprezentativi de la RC Lens, el evoluind la gruparea franceza in perioadele 1983-1988 si 1989 - 1993.

• Arpad Paszkany, principalul finantator al clujenilor, a stabilit un buget de 3 milioane de euro pentru acest sezon. "Vreau sa fac performanta cu CFR. Pana acum, echipa s-a comportat onorabil in Divizia A. E meritul jucatorilor si al lui Dorinel Munteanu, care a stiut sa-i mobilizeze exemplar pentru fiecare meci", a declarat Paszkany.

Plimbare prin Arras

• Cu aproximativ noua ore inainte de meci, intreaga delegatie a "visiniilor" a efectuat o plimbare de relaxare intr-un orasel situat la 10 kilometri distanta de Lens. Avand o populatie de 30.000 de locuitori, Arras i-a surprins in mod placut pe jucatori. "Feroviarii" au vizitat cateva obiective istorice, facand fotografii cu telefoanele mobile.

• In timpul excursiei prin pitorescul Arras, fotbalistii clujeni n-au scapat prilejul de a-si cumpara diverse obiecte cu specificul zonei. Ei au hoinarit pret de trei ore prin centrul orasului.

• Clubul de fotbal RC Lens are un magazin de articole sportive pentru fani, cu sloganul "Sange si Aur". Cel mai scump tricou costa 80 de euro. Clujenii au constatat cu surprindere ca in magazin erau scoase la vanzare si fulare cu sigla CFR. Pretul unui fular a fost stabilit la 6 euro.

"Ardelenii, ardelenii!"

• Iuliu Muresan, presedintele de la CFR, a cumparat sute de suveniruri pentru a le oferi la intoarcere prietenilor sai din Cluj, scotand din buzunar 300 de euro.

• Elevii lui Dorinel Munteanu au plecat de la Lens imediat dupa meci, fiindca au un program foarte strict de antrenament. "Munti" a tinut ca echipa sa revina la Cluj cat mai repede, pentru a pregati meciul de sambata, cu FC Arges.

• Intr-un stadion plin ochi, CFR Cluj a fost incurajata de o galerie compusa din 40 de persoane. Fanii "feroviarilor" au arborat un banner intruchipand un pirat cu doua sabii. Ei au scandat: "Ardelenii, ardelenii!".

• Meciul n-a fost televizat nici in Franta. Postul M6 a preferat sa transmita in direct o alta partida din finala Cupei UEFA-Intertoto, Olympique Marseille - Deportivo La Coruna.

RC Lens - CFR Cluj 3-1

Finala Cupei UEFA Intertoto - Mansa secunda (in tur: 1-1)

Marcatori: Hilton (38), Coulibaly (76), Cousin (78 - din penalty) / D. Munteanu (88)

RC Lens: Itandje 7 - Demont 6, Hilton 8 (81, Gillet), Coulibaly 8, Lachor 6 - Keita 6, Jussie 8 (79, Thomert), Diarra 7, Assou 7 (81, Carriere) - Cousin 6, Dindane 7. Antrenor: Francis Gillot

CFR Cluj: M. Tudor 5 - Panin 5, Balint 5, Milosevici 5, Miclaus 4 - Minteuan 4, Coroian 5 (52, Fl. Dan 5), D. Munteanu 7, Cr. Turcu 5 (72, Oncica 5) - Anca 5, Tilinca 5 (74, Tilinca 5). Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: "Felix-Bollaert"; Spectatori: 35.000; Arbitri: Alon Yefet 5 - Yosef Benisty 5, Schmooel Shteif 5 (toti trei din Israel)


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.