Cuplul Belu-Bitang are la dispozitie doar trei fete pentru Mondialele de la Melbourne

Dupa ce a adus o multime de titluri olimpice, mondiale si europene, actuala generatie de gimnaste pare ca si-a epuizat resursele. Cu trei luni inainte de Campionatele Mondiale de la Melbourne (22-27 noiembrie), lotul national feminin este in pragul dizolvarii. La propunerea antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang, membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica au decis ieri excluderea din lot a Monicai Rosu si a Alexandrei Eremia, pe motiv ca acestea nu mai corespund cerintelor.

Mai precis, Rosu, aflata in repaus la recomandarea INMS, si Eremia, in convalescenta dupa o operatie de apendicita, au luat multe kilograme in plus. Mai mult, satule de viata cazona, campioanele nu mai au chef de munca, situatie care i-a scos din minti pe antrenori. Acestia au de indeplinit anumite conditii contractuale, pentru care sunt platiti cu mii de euro pe luna.

"Daca nu mai vor, sa fie sanatoase"

In pregatirea pentru Mondiale au ramas doar trei gimnaste - Catalina Ponor, Daniela Sofronie si Floarea Leonida -, amenintate si ele de Belu ca, daca nu se conformeaza programului si rigorilor, adica "munca si seriozitate", vor avea soarta celorlalte. In plus, fiindca nu se mai justifica prezenta a trei antrenori la lotul feminin, tehnicianul Sandu Lucian a fost si el trimis acasa.

"Nu mai vreau sa fac nici un fel de compromis. Nu asa se face performanta. Obiectivul nostru pentru Mondiale ramane cucerirea unei medalii. Pentru Rosu si Eremia usa ramane deschisa, dar vor trebui sa demonstreze ca merita sa se intoarca. Daca nu mai vor, sa fie sanatoase", a declarat Belu, vizibil deranjat ca nu-si mai poate struni, ca alta data, elevele.

La Campionatele Mondiale individuale din Australia, fiecare natiune are dreptul sa inscrie maximum patru sportive si nu mai mult de trei la fiecare aparat. "Se pare ca din punct de vedere tehnic este aproape imposibil sa asiguram o prezenta onorabila la Mondiale. Totusi, nu vom lipsi de la aceasta competitie", a adaugat Adrian Stoica, secretarul general al FRG.

Marian Dragulescu, spasit

Nici lotul masculin nu este lipsit de evenimente. Dupa ce in urma cu cateva saptamani anuntase ca se retrage din activitatea competitionala, gimnastul Marian Dragulescu s-a intors ieri la federatie cu coada intre picioare.

"Marocanul" a recunoscut ca s-a pripit si le-a solicitat oficialilor si antrenorilor sa-l reprimeasca in sala.
In schimb, veteranul Marius Urzica asteapta o majorare a intelegerii financiare pe care o are cu forul olimpic, in caz contrar amenintand si el cu retragerea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.