Dupa parcursul senzational in „Intertoto”, fotbalistii lui Dorinel Munteanu incearca sa se califice azi, la Lens, in turul I al Cupei UEFA

CFR Cluj intalneste azi in deplasare formatia franceza RC Lens (ora 21.00, ora Romaniei), in mansa secunda din finala Cupei UEFA-Intertoto. Elevii lui Dorinel Munteanu spera sa repete jocul bun de la Vaslui, din etapa a 3-a a Diviziei A, cand au invins cu 3-0, si sa se califice in premiera in turul I al celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi. In primul meci, disputat la Poalele Feleacului, acum doua saptamani, CFR si Lens au terminat la egalitate (1-1).

Cazati la hotelul presedintelui

> Delegatia clujeana a aterizat ieri, la ora 13.20, pe aeroportul din Lille. Jucatorii si staff-ul tehnic s-au urcat apoi in autocar, parcurgand distanta de 60 de kilometri pana la Lens. "Feroviarii" au fost cazati la hotel "Du Golf", al carui proprietar este presedintele de la RC Lens, Gervais Martel.

> "Secundul" Gica Mihali a jucat impotriva celor de la Lens pe vremea cand activa la Guingamp. "Acum, lucrurile s-au schimbat. Au trecut zece ani de atunci. Spectatorii echipei-gazda sunt galagiosi si pasionali prin traditie. Ne va fi greu, dar nu imposibil pentru a ne califica", crede fostul international.

Florin Dan, in cabina pilotilor

> Superstitios, mijlocasul Florin Dan a tinut mortis sa stea in cabina pilotilor pana la aterizare. "Imi plac avioanele si am vrut sa vad cum e in cabina. Aterizarea a fost reusita, tocmai pentru ca am fost eu in cabina", a glumit el.

> Fotbalistii clujeni au solicitat clubului francez un autocar, in ziua meciului, pentru a le transporta echipamentul la stadion. Cum oficialii de la Lens le-au refuzat cererea, clujenii au recurs la varianta inchirierii unui autocar, platind o suma piperata.

> Antrenorul Dorinel Munteanu nu se teme de RC Lens, desi adversarii clujenilor au spulberat pe teren propriu formatia Auxerre (scor 7-0), in etapa a patra a campionatului francez. "Sunt fragili in defensiva. Auxerre a prins o zi mai slaba. Si noi am i-am batut pe vasluieni cu 3-0. Nu mi-e frica deloc de Lens. Vom pune mult suflet in joc, fiindca n-avem ce pierde", a tinut sa precizeze "Munti".

130 de milioane de lei

> Arpad Paszkany, patronul de la CFR, are incredere deplina in parcursul european al echipei sale: "Cand echipa evolua in Divizia B, am castigat un meci cu 10-0. Recent, am reusit doar 0-0 cu Jiul, la Cluj. Nici un meci nu seamana cu altul. Sper sa fim intr-o forma mai buna decat Lens si sa ne calificam".

In cazul in care CFR se va califica in turul I al Cupei UEFA, Paszkany ii va rasplati pe jucatori cu cate 130 de milioane de lei. Finantatorul clujenilor a facut si o declaratie comica pe aeroportul din Lille: "Din cauza turbulentelor din aer, a fost pentru prima oara in viata cand n-am nimerit friptura cu furculita".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.