Ferrari n-a reusit sa obtina nici un punct la Marele Premiu de la Istanbul

Kimi Raikkonen n-a mai fost tradat de monopostul McLaren-Mercedes si a reusit sa-si treaca in cont a cincea victorie din acest sezon. Ieri, pe spectaculosul circuit "Otodrom", situat in partea asiatica a Istanbulului, pilotul finlandez a castigat Marele Premiu al Turciei, a 14-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, cursa aflata la prima editie.

Pe un circuit cu nu mai putin de 16 urcari si coborari, precum si cu 14 viraje, Raikkonen, care a plecat din "pole-position", a avut parte de un start cu emotii, fiind incoltit de cei doi piloti de la Renault, spaniolul Fernando Alonso si italianul Giancarlo Fisichella (care a reusit, la un moment dat, sa devina lider). Inainte de incheierea primului tur insa, finlandezul a revenit pe prima pozitie, in urma unei greseli comise de Fisichella.

Cu doua tururi inainte de finalul cursei, Juan Pablo Montoya se afla in spatele lui Raikkonen, iar McLaren visa la o dubla. Columbianul, care a agatat un mecanic la a doua iesire de la boxe, a parasit insa de doua ori pista, ceea ce i-a permis lui Alonso sa termine pe locul secund.

"Schumi", abandon

Scuderia Ferrari a inregistrat a treia cursa in care n-a punctat. Germanul Michael Schumacher a abandonat in urma unei coliziuni cu australianul Mark Webber (Williams-BMW). Campionul mondial "en-titre" a vrut sa-l depaseasca pe Webber, dar a fost acrosat de australian. Al doilea pilot de la Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello, s-a clasat al zecelea!

La cursa de la Istanbul a fost prezent si Mike Tyson, fostul campion mondial la box - categoria grea, in timp ce echipa Renault a fost vizitata sambata de actritele Ursula Andress si Bo Derek, care au discutat cu directorul Flavio Briatore si cu Fernando Alonso.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial este Marele Premiu al Italiei, programat pe 4 septembrie, la Monza.

1. KIMI RAIKKONEN (Finalnda/McLaren-Mercedes) 10p
2. Fernando Alonso (Spania/Renault) 8p
3. Juan Pablo Montoya (Columbia/McLaren-Mercedes) 6p
4. Giancarlo Fisichella (Italia/Renault) 5p
5. Jenson Button (Marea Britanie/BAR-Honda) 4p

1. FERNANDO ALONSO (Spania) 95p
2. Kimi Raikkonen (Finalnda) 71p
3. Michael Schumacher (Germania) 55p
4. Juan Pablo Montoya (Columbia) 40p
5. Jarno Trulli (Italia) 39p

1. RENAULT 130p
2. McLaren-Mercedes 121p
3. Ferrari 86p
4. Toyota 71p
5. Williams-BMW 52p.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.