Reeditarea finalei Cupei Romaniei din sezonul trecut i-a dat castig de cauza echipei Farul Constanta, care a produs "bomba" etapei a treia. Desi a evoluat pe teren propriu, Dinamo a ratat mult, neputand sa materializeze nici macar una dintre marile oportunitati ivite de-a lungul meciului.
Mijlocasul ofensiv Ianis Zicu, dinamovistul nascut la malul marii, a irosit ocazia etapei: l-a driblat pe portarul George Curca, dar a trimis balonul pe langa poarta goala! Constantenii, campionii provinciei in stagiunea trecuta, nu mai castigasera in "Groapa" din 1978!

Dinamo a terminat meciul in zece oameni, stoperul Cosmin Moti fiind eliminat in minutul 82.
Gheorghe Bosanceanu, patronul "marinarilor", regreta ca a venit aseara pe arena din Soseaua Stefan cel Mare. "As fi preferat sa stau acasa decat sa vin la aceasta partida. Nu de alta, dar Dinamo are cel mai urat stadion din tara!", a afirmat, inainte de meci, omul de afaceri de pe litoral. Bosanceanu
le-a promis elevilor lui Grigoras o prima de 1.300 de dolari de caciula.

Sezonul trecut - dupa finala Cupei Romaniei, pierduta de Farul in fata celor de la Dinamo -, Bosanceanu i-a acuzat de blat pe Cosmin Pascovici si Dinu Todoran.
Antrenorul Petre Grigoras i-a folosit aseara pe cei doi din primul minut. Pascovici a ratat o mare ocazie, iar Todoran a inscris, la capatul unei curse splendide.
Selectionerul Victor Piturca a luat loc la tribuna oficiala, unde a fost flancat de Dumitru Dragomir, presedintele LPF, si de Viorel Paunescu, fostul presedinte de la FC Steaua. Miercuri, "Corleone" va face parte din delegatia "cainilor rosii", care va merge la Nicosia pentru returul cu Omonia, din turul doi preliminar al Cupei UEFA.

Suporteri cu botnita

Dupa ce, marti seara, fusesera treziti cu noaptea-n cap si amenintati de presedintele executiv Ioan Becali pe terasa restaurantului "Red Dogs", suporterii dinamovisti au stat cuminti la acest meci. In partida Dinamo-Pandurii, fostul bisnitar a fost huiduit de galeria "ros-alba", dupa ce au aflat ca acesta vrea sa-l dea afara pe Ioan Andone. In zilele care au urmat, Becali i-a avertizat pe fani ca-i va izgoni din peluza si ca isi va face propria galerie din "tigani si machedoni". Ex-impresarul FIFA le-a pus botnita si fostelor glorii, caror le-a promis, in schimbul tacerii, unele favoruri. In trecut, cativa dintre fostii mari jucatori au criticat deseori, uneori vehement, politica dusa de club.

La tribuna oficiala, Ioan Becali a fumat tigara de la tigara si a mestecat guma, iar fratele sau, Victor, a mancat seminte. La "oficiala" a stat si Ion Marin-"Sapaliga", un fost antrenor al "cainilor rosii".

In pauza jocului, Ioan Becali s-a laudat la National TV ca i-a ajutat pe sinistratii din zonele inundate cu 50.000 de euro, aseara pulsand cu inca 1.000 de euro. Fostul bisnitar a promis ca azi va oferi, din partea clubului Dinamo, 50 de milioane de lei vechi.
La meci a asistat si internationalul Nicolae Mitea. Fost jucator la Dinamo, actualul mijlocas de la Ajax Amsterdam va fi supus zilele urmatoare, in strainatate, unei operatii la ligamentele incrucisate. El va lipsi de pe gazon intre sase si noua luni.

Claudiu Niculescu, deranjat la stomac

Claudiu Niculescu n-a fost trecut aseara nici pe foaia de joc. "Ieri (n.r. - sambata) am contactat o viroza puternica. Ma simt foarte rau. Am vomat si sunt deranjat la stomac", a declarat golgeterul ultimei editii de campionat.

Dupa ce, la inceputul sezonului, il reprimise in lot pe petrecaretul Dorin Semeghin, fundas stanga la Dinamo, antrenorul Ioan Andone a facut o concesie si pentru celalalt mare betiv al echipei: aparatorul central Adrian Iordache. Acesta din urma a fost trecut pe foaia de joc, dar n-a fost folosit impotriva constantenilor. El jucase sambata pentru "satelitul" Dinamo II, la Caracal, si marcase un gol in ultimele secunde ale partidei.

Fiindca ambii "inchizatori" (Mihaita Plesan si Andrei Margaritescu) sunt accidentati, Ioan Andone l-a utilizat pe acest post, in premiera, pe internationalul Gabriel Tamas, de meserie fundas central.
Desi incomplet refacut dupa o mai veche accidentare, Plesan a fost introdus aseara pe teren, debutand in tricoul ros-alb intr-o partida oficiala. Olteanul a intrat in locul lui Stefan Grigorie.
Suporterii dinamovisti l-au fluierat pe Ioan Andone fiindca l-a scos din teren pe "Fane".

Omonia a inhatat Supercupa Ciprului

Echipa Omonia Nicosia, adversara de joi a dinamovistilor in turul doi preliminar al Cupei UEFA, a castigat ieri Supercupa Ciprului, invingand cu 5-4 (dupa prelungiri si lovituri de departajare) formatia Anorthosis Famagusta, campioana en-titre. Dupa 90 de minute, scorul a fost 1-1. Omonia si-a adjudecat pentru a 14-a oara trofeul. Gruparea din Nicosia, depasita cu 3-1 de Dinamo in prima mansa
din turului doi preliminar al Cupei UEFA, a disputat Supercupa din postura de detinatoare a Cupei. Invinsa celor din Nicosia, Anorthosis, a furnizat o mare surpriza in preliminariile Ligii Campionilor, eliminand formatia Trabzonspor, vicecampioana Turciei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.