Presedintele CCA nu crede in calificarea la CM
Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), a declarat ieri ca reprezentativa Romaniei are sanse minime de calificare la Cupa Mondiala din Germania 2006. "Pozitia mea nu inseamna o lipsa de incredere in "tricolori", ci privesc lucrurile cu realism. Ar trebui sa ne mutam privirile spre 2008 si sa ne pregatim pentru 2008, avand in vedere problemele cu care ne confruntam. Avem sanse minime de calificare si ar trebui sa incercam sa construim ceva pentru 2008", a spus Craciunescu.
Terorizat de un necunoscut
Ion Craciunescu mai are o problema: un necunoscut care il terorizeaza cu telefoanele. "Imi da apeluri si cand il sun pe numarul respectiv nu zice nimic, ma injura sau rade. In zece minute mi-a dat 20 de apeluri, iar cand am ajuns la 60 si ceva mi-am inchis telefonul, dar este greu sa-mi schimb numarul acum. Am anuntat Politia si firma de telefonie mobila. Respectivul mi-a spus: "Daca nu-mi incarci cartela, te stresez nonstop". A zis sa-i platesc zece euro pentru inceput", a spus Craciunescu.
Un gol care l-a retrogradat in "C"
Asistentul Gelu Dimaca a fost retrogradat in lotul divizionar C pentru greseala grava facuta in meciul Rapid - FC Arges (3-2), cand nu a semnalizat offside-ul de la primul gol al pitestenilor. "Decizia a fost luata de Biroul CCA si i-a fost comunicata arbitrului. Plangea in hohote la telefon, mi-a spus ca nu a vazut cand mingea l-a lovit in spate pe jucatorul argesean Marius Sava la faza deschiderii scorului, dar este o greseala impardonabila pentru acest nivel", a spus Craciunescu.
Va prezenta la UEFA situatia arbitrajului romanesc
Ion Craciunescu a declarat ca va prezenta sefului Comisiei de Arbitri a UEFA, Volker Roth, o situatie a arbitrajului romanesc si ii va spune ca este dezamagit de faptul ca nu se iau masuri impotriva celor care insulta si lovesc cavalerii fluierului. Craciunescu va pleca joi in Germania la un curs de instruire a observatorilor. Presedintele CCA a subliniat faptul ca in Europa exista o criza in ceea ce priveste persoanele care doresc sa devina arbitri. "In Italia, Comisia de Arbitri primeste cinci milioane de euro anual, iar o mare parte din suma este folosita pentru atragerea arbitrilor tineri. Aia le dau bani, noi pumni si capete in gura. Arbitrii nostri trec prin jungla Diviziei D, se duc cu pieptul deschis in gloante". Craciunescu a declarat ca la sfarsitul anului se va trage linie si se va vedea carei divizii corespunde fiecare arbitru. "Lotul, desi este umflat numeric, 70 de persoane, are putina substanta. Aproape ca nu gasim arbitri pentru meciuri importante din Divizia B. Cu exceptia a 12 arbitri, care au valoare certa pentru primul esalon, restul sunt de B, iar unii nici macar de atat. Avem insa la Divizia C arbitri care vor avea un cuvant de spus", a spus Ion Craciunescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.