Rapidul sta pe un butoi cu pulbere, cu toate ca sezonul este abia la inceput. In ciuda evolutiilor bune ale echipei, care a castigat patru meciuri si a facut un singur egal, vicepremierul George Copos nu ezita sa se implice la clubul de fotbal pe care il conduce. Si o face in cel mai nefericit mod pentru gruparea sa, bulversandu-i pe toti cei implicati: jucatori, antrenori si suporteri.

Nemultumit ca intotdeauna, Copos a convocat pentru luni seara o sedinta extraordinara a Consiliului Director, care s-a intins pana tarziu in noapte. "Echipa nu merge! Trebuie facut ceva, pana nu e prea tarziu", s-a rastit patronul, dupa care a propus mazilirea lui Razvan Lucescu. Singurul solidar cu antrenorul a fost presedintele executiv Dinu "Vama", care a demisionat, lasandu-i pe toti cu gura cascata.

'George, asta esti, tradatorul din Giulesti>>

N-a fost nevoie ca vicepremierul sa se regrupeze rapid, deoarece el avea deja variante de inlocuire: Mircea Rednic sau Ladislau Bölöni pentru scaunul lui "Il Luce" Jr., iar Marian Rada - pentru cel al lui "Vama". Numai ca intentiile sale au fost date peste cap de reactia dura a suporterilor si a jucatorilor. Mai intai, fanii au protestat fata de revenirea "Puriului", vopsindu-i acestuia masina si afisand un banner pe care scria: "Nu-l vrem pe rednic". Apoi, ei l-au atacat pe patron: "George Copos, asta esti/ Tradatorul din Giulesti / Tu si cu familia ta / Ne-ati patat istoria" si "Esti un las, Copos esti un las".

Nici n-a trecut bine noaptea, ca surprizele au continuat sa apara, Rednic refuzand oferta, sub motivul ca nu poate lucra sub presiune, iar jucatorii intrand in greva. Desi aveau programat un antrenament la Baza Pro Rapid, fotbalistii giulesteni au refuzat sa se dezechipeze, motivul fiind acela de a-si manifesta solidaritatea cu Razvan Lucescu. Sosit imediat la fata locului, Copos le-a dat cuvantul jucatorilor si i-a lasat sa-si spuna, fiecare, parerea. In corpore, ei au afirmat ca vor sa lucreze in continuare cu Razvan Lucescu si au promis ca, in masura posibilitatilor, sa indeplineasca doleantele Consiliului Director, referitoare la rezultatele echipei. Dupa ce i-a atentionat ca, de acum, responsabilitatea este a lor, George Copos a anuntat ca se continua in aceeasi formula.La 12 ore de la demitere, antrenorul Razvan Lucescu a facut o comparatie intre el si tatal sau. "Eu am trait o experienta asemanatoare cu cea a tatalui meu la Galatasaray. Sigur, in primul moment esti socat, dar cel putin am constiinta impacata ca am pus suflet, ca am facut lucruri frumoase si ca plec cu fruntea sus de aici", a spus Lucescu, dupa care a adaugat: "Nu am mai vorbit cu patronul George Copos de o saptamana, dinaintea partidei cu Vardar Skopje.

Nu pot comenta mai multe. Oricum, in mintea mea vor ramane doar momentele frumoase, iar jucatorii sunt profesionisti si trebuie sa mearga inainte, sa repecte contractele pe care le au, culorile clubului si sa joace pentru Rapid, nu pentru un antrenor sau altul". Vicepremierul a scapat "porumbelul", ieri, la pranz, precizand ca l-a repus in functie pe Razvan Lucescu dupa ce s-a consultat cu "prietenul Mircea Lucescu". Acum, mai ramane ca si Razvan sa accepte, ieri dupa-amiaza osciland sa se mai intoarca la echipa.Dumitru Dragomir: "E lipsa de profesionalism din partea lui Copos. Ba il demite, ba revine. Egalul cu Argesul n-are nici o legatura cu demiterea. Copos urmarea de mult sa-l curete pe Razvan. Asta e, nu se pricepe la fotbal, dar e bun ca baga bani in acest sport".

George Copos: "N-a fost nici o decizie de demitere a lui Razvan, doar s-a luat in discutie o asemenea varianta. Eu n-am spus ca echipa nu joaca spectaculos, ci doar ca vrem sa nu pierdem titlul si in al treilea an consecutiv, dupa ce echipa are un buget de 5 milioane de dolari".

Dinu Gheorghe: "Am destul timp sa ma gandesc daca revin sau nu asupra demisiei. Sincer, sufleteste as vrea sa continuu la Rapid, dar vreau sa gandesc si cu mintea, nu numai cu sufletul. Ma voi razgandi numai daca il voi convinge si pe Razvan sa se intoarca".

Marius Maldarasanu: "Noi, jucatorii, am vorbit cu domnul Copos si am stabilit ca era un moment total nepotrivit pentru o demitere. Speram sa nu se mai intample o asemenea nebunie in Giulesti".