A zecea editie a turneului de tenis Open Romania, programata in perioada 12-18 septembrie, la Bucuresti, le va oferi o surpriza fanilor: un meci demonstrativ intre croatul Goran Ivanisevici si austriacul Thomas Muster. Fosti castigatori ai concursului de la Arenele BNR, cei doi se vor infrunta marti, 13 septembrie, chiar in ziua in care Ivanisevici va sarbatori implinirea varstei de 34 de ani.

"De ziua mea, vreau sa-l bat pe Muster, desi sunt convins ca va fi un meci echilibrat, fiindca austriacul este un tip combativ. Ultima oara cand am fost la Bucuresti, am stat in casa lui Ion Tiriac, situata vizavi de fosta resedinta a lui Ceausescu. Mi-a placut", a declarat croatul, campion la Wimbledon in 2001.
Totodata, Ilie Nastase si iranianul Mansour Bahrami vor sustine o partida demonstrativa de dublu.
Si la aceasta editie, jucatorii inscrisi pe tabloul principal la Open Romania sunt specialisti ai terenurilor de zgura, printre ei numarandu-se spaniolii David Ferrer, Fernando Verdasco si Alberto Martin, argentinienii Agustin Calleri, Jose Acasuso si Juan Ignacio Chela, dar si francezii Paul-Henri Mathieu si Gael Monfils.

Andrei Pavel, Victor Hanescu si Razvan Sabau, componenti ai echipei de Cupa Davis, vor fi si ei la Bucuresti.

Din cauza neglijentei lui Pavel, care a uitat sa se inscrie la turneu, organizatorii au fost nevoiti sa-i acorde un wild-card, irosind sansa de a promova un tanar. Oficialii romani spera sa obtina acordul argentinianului Gaston Gaudio (numarul 7 mondial si campion la Roland Garros anul trecut) de a concura la Open. Pentru a accepta invitatia, sud-americanul a pretins un bonus de participare destul de consistent, asa cum obisnuieste sa faca orice jucator din Top 10 ATP.

Buget de 650.000 de euroValoarea totala a premiilor este de 302.000 de euro, invingatorul urmand sa obtina 44.100 de euro si 35 de puncte, in timp ce invinsii din primul tur se vor intoarce acasa cu 3.120 de euro si un punct. Conform organizatorilor, bugetul competitiei este de 650.000 de euro. Preturile biletelor sunt cuprinse intre 50.000 de lei si 150.000 de lei, exceptie facand ziua a doua, la meciului Muster-Ivanisevici. Un tichet va costa 500.000 de lei la partida celor doi "grei".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.