Atacantul de la Juventus crede ca Romania ar putea ajunge la Mondialul german, cu conditia sa invinga Cehia, pe 3 septembrie, la doua goluri diferenta

Fotbalistii nationalei n-au dureri de cap, inaintea meciului cu diletantii din reprezentativa statului Andorra. Tricolorii infrunta maine, la Constanta, jucatori veniti in vacanta la malul marii.
Ieri dimineata, fotbalistii nationalei au parasit, pentru o jumatate de ora, camerele hotelului "Rex" si s-au plimbat pe faleza. Cristian Chivu a fost cel mai solicitat pentru autografe. Chipesul fotbalist de la AS Roma a acceptat fara sa cracneasca "sedintele foto" cu fanii sai.

Piturca a renuntat la Daniel Niculae, dupa ce acesta s-a accidentat duminica seara, in timpul meciului Rapid-FC Arges 1-1. "Nico" a suferit o entorsa la glezna piciorului drept. Tot din cauza accidentarilor, el a ratat si ultimele doua meciuri oficiale ale nationalei, contra Olandei si Armeniei. Victor Piturca n-a selectionat nici un alt jucator in locul giulesteanului. Atacantii ramasi in lot sunt Gigel Bucur, Claudiu Niculescu si Adrian Mutu.

"Sunt prieten cu Chivu"

Adrian Mutu a prins curaj, dupa evolutiile excelente in tricoul celor de la Juventus. "Sunt foarte motivat, fiindca imi doresc foarte mult sa revin. La Juve nu e timp de fite", a spus "Briliantul", care a negat apoi orice conflict cu Chivu: "Sunt prieten cu Cristi, chiar daca am avut puncte de vedere diferite. Il felicit si pe Dorinel. Nu stiu daca voi putea ajunge la 100 de selectii la nationala".

Starul tricolorilor intrevede o raza de speranta la nationala: "Avem sanse de calificare la Mondiale. Putem ajunge in Germania, daca vom invinge Cehia la doua goluri diferenta. Nu consider ca fac parte din generatia de ratati, cum a numit-o presa". Calculul lui Mutu se bazeaza pe faptul ca, in eventualitatea unei victorii cu 2-0 la Constanta, pe 3 septembrie, Romania ar fi avantajata in meciurile directe cu Cehia (la Praga, tricolorii au pierdut cu 1-0).

Masorul e fan al tricolorilor

Amatorii din Andora au venit ieri dupa-amiaza in Romania, iar spre seara au ajuns la Constanta, dupa o escala la Bucuresti. Masorul echipei, Oscar Bau, este un fan al tricolorilor, avand amintiri cu fotbalistii romani. La Burgos l-a cunoscut pe Gabi Balint, iar la Valencia s-a imprietenit cu Adi Ilie. De asemenea, Bau ii stie pe Costel Galca si pe Iulian Filipescu.

"M-am inteles bine cu romanii. Sunt sociabili. Am invatat multe cuvinte in limba voastra, dar nu le pot reproduce pe toate. Unele sunt injuraturi. Sunt un fan al nationalei voastre. Chiar vreau sa iau autografe de la jucatori".

Masorul a enumerat meseriile jucatorilor din nationala Andorrei: "Avem in lot doar doi fotbalisti profesionisti. Unul joaca la Elche, in Spania, iar celalalt - la Triestina, in Italia. Avem in lot studenti, un profesor de sport, un secretar si un agent de vanzari. Mezinul echipei este elev de liceu".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.