Copos l-a dat afara pe Lucescu, Dinu "Vama" a plecat si el. Suporterii s-au revoltat aseara, cerind revenirea lui Razvan Lucescu. Ei nu sint de acord cu numirea lui Rednic pe banca Rapidului

Un singur gol a primit Rapid in cele 5 meciuri oficiale ale sezonului. Dupa un dublu 5-0 cu Sant Julia si 3-0 cu Vardar Skopje, plus 1-0 la Vaslui, a venit o remiza ucigasa in Giulesti, 1-1 cu FC Arges. Reusita lui Ciprian Tanasa din finalul partidei disputate duminica a fost scinteia care a aprins fitilul. Si bomba a explodat aseara! George Copos, care criticase echipa chiar dupa victoria contra macedonenilor in Cupa UEFA, a convocat de urgenta o sedinta a Consiliului Director, la care au participat si reprezentantii sponsorilor LukOil si LaDorna.

Intilnirea a debutat in jurul orei 20:30, la Crowne Plaza, unde a fost invitat si presedintele Dinu Gheorghe. "Echipa nu merge! Trebuie sa schimbam ceva. Acum, pina nu e prea tirziu!", a tunat vicepremierul, care a propus demiterea imediata a lui Razvan Lucescu. Decizia sa a fost acceptata fara rezerve de ceilalti membri ai conducerii, cu exceptia lui Dinu "Vama", care a votat impotriva. "Nu sint de acord cu asa ceva. E inadmisibil! Demisionez si eu", a spus el. S-a ridicat de la masa si a plecat val virtej de la Crowne Plaza.

Rednic stia ca va fi numit!

Surse autorizate sustin ca, desi sedinta Consiliului Director a inceput abia seara, Copos il contactase pe Mircea Rednic inca din timpul zilei pentru a-l anunta ca-l va numi in locul lui Razvan Lucescu. Aflat in Belgia, "Puriul" s-a urcat imediat in avion, ajungind la Bucuresti cu putin inainte de miezul noptii. Unele surse sustin ca, auzind de scandalul produs de suporteri la Crowne Plaza, tehnicianul a evitat sa mai vina la hotelul patronat de Copos, dar altele au dezvaluit ca el a fost totusi in stabiliment, dar a intrat pe ascuns, prin spate!

"Sint socat! Dupa meciul cu Vardar am inceput sa-mi dau seama ce se intimpla, dar nu-mi venea sa cred!"
Razvan Lucescu

"Am avut un moment de nebunie vineri, cind am vrut sa spun eu , dar m-am straduit sa ramin lucid"
Razvan Lucescu

"L-am dat afara pe Razvan Lucescu pentru ca el nu poate face performanta la Rapid"
George Copos catre Gigi Corsicanu'

* Copos i-a propus aseara postul de presedinte lui Marian Rada, pina acum secund al lui Razvan Lucescu

"Puriul" e cel mai titrat antrenor rapidist

Favorit la preluarea postului de antrenor in Giulesti, Mircea Rednic a mai condus Rapidul in doua rinduri. El este cel mai titrat tehnician al visiniilor, echipa cistigind sub conducerea sa un titlu, o Cupa a Romaniei si doua Supercupe. Ultimul sau meci in calitate de antrenor al Rapidului a fost tot contra lui FC Arges, scor 1-0, pe 6 decembrie 2003, fiind apoi schimbat cu Dan Petrescu, dupa inscaunarea lui Ioan Becali ca presedinte.

Am fost contactat de George Copos, dar mi se pare mai corect ca el sa-si rezolve mai intii problemele cu Razvan Lucescu. Nu vin sa iau locul nimanui, dar tinind cont ca am luat atitea trofee cu Rapid, nu-i corect sa fiu primit in acest mod de suporteri"
Mircea Rednic

Razmerita suporterilor

Aproape 100 de fani au protestat azi-noapte impotriva lui Copos, pe care l-au somat sa nu-l puna antrenor pe Rednic

Aflind ca patronul clubului l-a demis pe Razvan Lucescu si ca intentioneaza sa-l puna in locul sau pe Mircea Rednic, liderii galeriei rapidiste au luat foc. Ei s-au intilnit aproape de miezul noptii la stadionul Giulesti, apoi au venit la Crowne Plaza. Cei aproximativ 100 de suporteri au intins pe jos, la intrarea in hotel, chiar linga masina lui Copos, un banner cu mesajul "Nu-l vrem pe Rednic", doar numele antrenorului fiind scris cu litere mici. Iritati la maximum, fanii au vrut chiar sa scrie cu vopsea pe BMW-ul patronului, dar au renuntat apoi la idee! De teama, Copos si-a trimis soferul sa mute automobilul!

Fanii au facut o galagie infernala, claxonind minute in sir in timp ce se plimbau in coloana cu masinile prin parcarea hotelului. Ei au scandat insistent impotriva lui Rednic, dar si a lui Copos, pe care l-au facut tradator. Patronul a refuzat sa discute fata-n fata cu ei. Aproape de ora 1:00, cei din galerie au plecat dupa ce au strigat catre Copos: "Iesi afara, javra ordinara!".

"George Copos, asta esti / Tradatorul din Giulesti / Tu si cu familia ta / Ne-ati patat istoria"

NTERVIU
Mircea Lucescu: "O murdarie"

Mircea Lucescu il ataca frontal pe Copos, despre care spune ca e lipsit de onestitate

- Ati aflat, domnule Lucescu?
- Am aflat. Ce pot sa zic? E o murdarie care pur si simplu ma lasa fara cuvinte! Un dispret total fata de un tinar care avea reale perspective.

- Bine, dar ...
- E o chestie pe care n-o inteleg. Daca lua decizia la sfirsitul campionatului trecut, hai sa zicem ca era in regula. Era omul nemultumit de comportarea echipei si schimba antrenorul. Dar asa, dupa un egal acasa, intr-un meci pe care pricep ca Rapidul l-a controlat, nu poti da afara pe cineva dupa o greseala de aparare si in nici un caz in etapa a doua.

- V-ati infuriat.
- Nu-i normal? Atita lipsa de onestitate eu chiar n-am mai vazut! Il dai la o parte ca pe un nimic, nu tii cont ca a investit atit in munca asta?

- A gresit Razvan cind a venit la Rapid?
- Nu cred. El va invata multe din chestia asta. Din pacate, anul trecut n-a fost ajutat de cine trebuia sa-l ajute. Si ma refer aici la ce s-a intimplat dupa meciul cu Steaua. Povestea cu suspendarea terenului, cu arbitrajele potrivnice. George stie bine sa puna presiune pe echipa lui, dar sa puna presiune pentru echipa lui n-a reusit. Am auzit ce a declarat dupa meciul cu Vardar si i-am zis: 'George, tu chiar nu intelegi ca fotbalul e ceva special? Ca daca tii echipa in teroare nu poti face treaba? Aici nu e ca in afacerile tale>>.

- Dar acum v-a sunat?
- Da, m-a sunat. L-am intrebat in ce calitate vrea sa discute cu mine. De prieten, de specialist sau de tata al lui Razvan? I-am zis ca face o greseala imensa. Cred ca nici nu si-a dat seama ce avea in mina. Un om care rezolva si jocul, dar si multe alte chestii pe linga. Eu cred ca totul era pregatit de mai mult timp si doar pindea momentul.

- Ati vorbit cu Razvan?
- Da, e intr-o stare groaznica. Daca era demis dupa un esec, era altceva, dar asa ...

- Credeti ca s-ar mai intoarce vreodata la Rapid?
- Nu cred. Ar face o mare greseala.

- Dar se pare ca Mircea Rednic se intoarce.
- Prefer sa nu vorbesc despre asta.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.