Ion Tiriac continua sa demonstreze pe zi ce trece ca lupta antidoping, adoptata pe durata mandatului sau in fruntea Comitetului Olimpic Roman, a fost doar o modalitate ieftina de a se razbuna pe dusmanii sai si, totodata, de a cistiga un plus de imagine. Implicarea fiului sau, Ion Alexandru, in scandalul "Cocaina pentru VIP-uri", si recenta intentie de a semna un contract de reprezentare cu Guillermo Coria, un tenisman suspendat pentru dopaj, demonteaza teoria "justitiarului" Tiriac.

Incepind din 1998, cind a preluat sefia forului olimpic, Ion Tiriac si-a facut un titlu de glorie din combaterea dopajului, impunind o lege conform careia cei prinsi cu mita-n sac nu mai puteau fi selectionati in lotul olimpic. Fostul tenisman n-a ratat sansa de a se razbuna pe oficialii Federatiei Romane de Atletism, principalii sai oponenti, sustinind cu incapatinare sanctionarea drastica a Mihaelei Melinte, campioana mondiala la aruncarea ciocanului. Melinte picase testul antidoping cu putin inainte de Olimpiada de la Sydney, cind a fost depistata pozitiv la nandrolon. Pentru a-si dovedi puterea, Tiriac s-a luptat cu reprezentantii atletei chiar in fata Comitetului International Olimpic, reusind sa-i distruga moldovencei cariera.

Suspendat in 2002

Acum, la putin timp dupa ce l-a facut scapat pe fiul sau, acuzat ca a consumat droguri, Ion Tiriac a lasat la o parte principiile. El i-a propus tenismanului argentinian Guillermo Coria, suspendat timp de sapte luni, in 2002, pentru consum de nandrolon, sa-l reprezinte! Diferenta intre Coria si Melinte, amindoi sanctionati pentru consum de substante interzise, pare sa fie aceea ca argentinianul ii va "umfla" conturile omului de afaceri roman.

Argentinianul a confirmat

Revista argentiniana "Ole!" a anuntat ca Tiriac si Coria s-au intilnit de curind, romanul inaintindu-i deja o propunere tentanta pentru a-i reprezenta interesele. In virsta de 22 de ani, sud-americanul a recunoscut ca este foarte aproape de a semna o intelegere cu Tiriac, care, in trecut, l-a antrenat pe faimosul tenisman argentinian Guillermo Vilas. "Avantajul este ca, pe linga faptul ca mi-ar fi manager, Tiriac m-ar putea consilia din punct de vedere tehnic si tactic", a declarat Coria, numarul 7 mondial si finalist la Roland Garros in acest an. Pina acum, Guillermo Coria a cistigat, numai din premii, peste 4,3 milioane de dolari.
Ion Tiriac este in prezent managerul tenismanului rus Marat Safin si a mai lucrat, in trecut, cu Boris Becker, Steffi Graf si Goran Ivanisevici.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.