Parca Steaua n-a jucat totusi atit de bine ca miercuri seara, insa de data asta tabela de marcaj nu i-a mai creat probleme. Nationalul nu-i Rosenborg ca sa speculeze cea mai mica bresa, iar mult invocatul ghinion nu si-a mai facut aparitia.

Omul serii a fost Banel Nicolita, care a alergat din primul minut si n-ar fi exclus sa alerge si acum, cind cititi aceste rinduri. Tot baiatul smead din Faurei si-a pus amprenta si pe goluri. La primul a executat lovitura libera din care a inscris Iacob, iar la al doilea a dat o pasa de mare efect pentru Ogararu, in urma careia oaia neagra de miercuri si capitanul de aseara a facut 2-0. Au mai fost si alte ocazii, Dica, Banel si Iacob putind marca si ei pina la pauza. In schimb, Hamutovski a avut doua executii false, cu oul gleznei, stirnind in tribune ceva intre ilaritate si iritare.

Pe masura ce minutele treceau, Steaua tinea tot mai bine friiele, iar Banel se apropia cu fiecare tackling si cu fiecare sprint generos tot mai mult de inima publicului. Pe final, au mai marcat Dica si Paraschiv pentru o victorie lejera. Asta si fiindca din temutul FC National din sezonul trecut n-a mai ramas decit o umbra. Masiva depopulare din vara se simte, tineri ca Herea sau Iancu neputind inlocui nume grele ca Vlad Munteanu, McKain sau Cristi Munteanu. Insa Gino nu-si face probleme, s-a obisnuit de ani de zile sa tot construiasca pentru a vinde.

Globe-trotteri la meci

Cu o jumatate de ora inaintea meciului, cind patronul Gigi Becali a ajuns la stadion, s-a intinit cu 5 globe-trotteri care doreau sa urmareasca partida. Deoarece jandarmii le-au interzis accesul cu bicicletele in incinta stadionului, Becali le-a garantat excursionistilor ca isi pot lasa lucrurile in fata complexului, unde le vor gasi dupa finalul meciului.

Suporterul lovit de MM a fost in tribune

Radu Ion, suporterul lovit de presedintele Mihai Stoica la meciul din sezonul trecut cu CFR Cluj, a venit la meci insotit de fetita lui. Acesta a fost la un pas sa ramina afara deoarece nu avea abonament, dar le-a explicat jandarmilor ca l-a pierdut si ca el este cel pe care l-a pocnit MM! Recunoscut de fortele de ordine, suporterul stelist a primit acceptul sa intre pe stadion.

"Gino, lasa-ne!"

Bancarii au fost sustinuti de o micuta galerie de 14 persoane, care a afisat in repriza a doua un banner impotriva lui Gino Iorgulescu, presedintele clubului. "Gino lasa-ne!", au scris suporterii, care au afisat mesaje impotriva conducatorului "bancar" si in prima etapa. Fanii sint nemultumiti de Iorgulescu, care a vindut aproape toti jucatorii din echipa de anul trecut, din vechea formula evoluind doar doi jucatori: Ghindeanu si Sapunaru.

Iovan l-a monitorizat pe Dica

La partida de aseara au asistat si doua foste glorii ale Stelei: Marius Lacatus si Stefan Iovan, capitanul echipei care a cistigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. "Fiara" a venit la stadion insotit de fetita lui, Alexandra, ca simplu spectator, in timp ce secundul selectionerului Piturca, Iovan, a avut sarcina de a urmari evolutia lui Dica, dar si a altor jucatori.

PRELIMINARIILE LIGII CAMPIONILOR / Adversar
Rosenborg, aproape de retrogradare

Egalul din Ghencea a fost doar exceptia norocoasa. Rosenborg continua sa incaseze pumni grei in Norvegia, suferind simbata al treilea esec consecutiv, 2-5 pe terenul liderului Start, echipa nou-promovata. Si a cazut pe 9, la 6 puncte de locul care va da baraj pentru retrogradare! Adversarii Stelei au cedat fara drept de apel. In minutul 37, era deja 0-4 (gol Haestad si hat-trick Jonsson), iar portarul E. Johnsen luase "rosu" in minutul 25! Inlocuitorul lui Braaten, Storflor, a redus handicapul (45 si 62), iar Pederssen (84) a inchis tabela. Per Mathias Hoegmo a mizat pe: E. Johnsen - Basma, Lago, Riseth, Dorsin - Berg, Solli, Strand (73 Odegaard) - Helstad (65 Braaten), F. Johnsen (26 Ronningen), Storflor. / Daniel Scorpie


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.