La 37 de ani, olteanul nu mai suporta sa alerge zeci de kilometri prin paduri

Gheorghe Craioveanu, atacantul legitimat la echipa spaniola de fotbal Getafe, va mai juca un an in Primera Division, dupa care se va retrage din activitatea competitionala. In varsta de 37 de ani, fostul international roman a devenit coechipier cu timisoreanul Cosmin Contra. Zilele trecute, Gica a marcat doua goluri pentru Getafe, intr-un meci amical cu formatia ungara Eto Gyor. Echipa sa intalneste asta seara, in deplasare, Numancia, tot in cadrul unei partide de pregatire.

EVZ: Ce mai e nou la Getafe?
Craioveanu: Am fost in cantonament, cu baietii, in Ungaria, aproape de granita cu Austria. A fost bine, mai ales ca in ultimul meci cu formatia ungara Eto Gyor am marcat doua goluri. Pe 28 august, cand va incepe campionatul, va fi chiar frumos. Mie imi place fotbalul. Sunt cam labil psihic cand vine vorba de pregatiri, fiindca nu agreez ideea sa alerg ca un nebun, zeci de kilometri, pe dealuri impadurite. (Rade). Imi place cotofana, mingea...

Te mai tin bateriile la 37 de ani?
E ultimul sezon in care voi mai juca, apoi ma voi retrage. Nu mai vreau. E greu. Eu sunt si atacant. Iar noi, atacantii, traim din viteza si din forta. Aceste elemente se pierd odata cu inaintarea in varsta. Totusi, eu ma bucur ca n-am scazut din punct de vedere fizic.

Cosmin Contra a fost transferat la Getafe. Cum comentezi?
E excelent ca a venit si Cosmin. Ca roman, sunt foarte bucuros ca voi juca alaturi de el. I-am spus presedintelui de la Getafe ca e un jucator experimentat si ca Getafe are nevoie de el in linia defensiva. Mi-a ascultat sfaturile. Mi-am asumat si un risc: in cazul in care Contra nu se va ridica la pretentiile echipei, mi se vor sparge oalele in cap.

Te-a cinstit ca i-ai pus o vorba buna?
(Rade). N-am avut inca timp sa petrecem. Dar, daca nu-mi da ceva de baut, il sugrum!

Ce planuri ai pentru acest sezon?
Sa joc cel putin la fel de bine ca in campionatul trecut. Sper ca echipa mea sa nu retrogradeze in liga a doua. Acum il avem si pe Cosmin in lot si sper sa ne ajute sa ramanem in Primera Division. In viitorul apropiat, vreau sa raman in cadrul clubului. Presedintele Angel Torres mi-a propus sa fiu mana lui dreapta.

Nu te-ai gandit sa-ti inchei cariera la o echipa din Romania?
Nu vreau sa ma intorc in Romania. Am 12 de ani de cand sunt in Spania si ma simt bine aici.

Te-ai gandit sa te apuci de afaceri?
Deocamdata cumpar terenuri. Investesc in imobiliare. Ciugulesc, fiindca nu vreau sa ajung milionar in euro peste noapte. Ii las pe altii sa se imbogateasca repede. Pana acum, am investit peste 200.000 de euro in acest domeniu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.