In turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Sahtior Donetk, formatia antrenata de Mircea Lucescu, a fost invinsa, scor 0-2, chiar pe teren propriu, de catre Inter Milano. Cele doua goluri ale meciului au fost marcate in cea de-a doua repriza, autori fiind Martins si Adriano. Ucrainenii au inceput mai bine meciul, Brandao si Tymoschuk ratand doua bune ocazii de a marca. Incetincet, Inter a apasat piciorul pe acceleratie, apararea lui Sahtior facand tot mai greu fata lui Adriano si Martins. In aceste conditii, golul a devenit o chestiune de minute, in prim-plan fiind brazilianul Adriano. Acesta a pasat decisiv la prima reusita, pentru ca apoi sa-si treaca si el numele pe tabela de marcaj.

"Am inceput bine meciul, dar nu am reusit sa marcam. In a doua repriza am facut mai multe greseli, iar adversarii, mult mai experimentati, nu ne-au iertat. Cu timpul ne-am pierdut concentrarea, iar mijlocul, punctul nostru forte, nu a mai functionat la parametrii maximi. Din pacate, brazilienii inca nu s-au adaptat fotbalului european. Dupa ce pierd mingea, acestia uita sa vina in aparare. Ar trebui sa se lupte mai mult pentru posesia balonului", a declarat Mircea Lucescu, la conferinta de presa.

De asemenea, tehnicianul roman a fost dezamagit si de fundasi. "Nu vom mai cumpara fotbalisti, dar, in linia de fund, vor aparea cateva modificari. Barcauan, Tolga, Lewandowski si altii sunt buni pentru campionatul intern, dar au mari probleme atunci cand joaca in Europa", a concluzionat Lucescu, care a mai precizat ca echipa sa isi face deja planuri pentru un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA.

In ciuda infrangerii, oficialii italieni au avut numai cuvinte de lauda la adresa fotbalistilor ucraineni. "Meciul a fost foarte greu, mai ales in prima parte. Am castigat, dar a trebuit sa muncim mult pentru acest succes. Sahtior are cativa fotbalisti foarte buni, care stiu sa paseze bine. Chiar si returul va fi dificil, dar ii vom avea alaturi pe suporteri", a spus tehnicianul Roberto Mancini.

Javier Zanetti a fost pe aceeasi lungime de unda cu antrenorul sau si a declarat ca, la inceputul partidei, au fost pusi in dificultate de catre echipa ucraineana. "Am jucat excelent pe un teren prost si impotriva unei echipe care evolueaza bine. Am suferit la inceput, dar am reusit sa ne impunem stilul. Nu trebuie sa ne mandrim cu acest rezultat pentru ca mai avem o partida de jucat", a precizat Zanetti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.