Alb-visiniii au depasit net un adversar care in Divizia A ar fi la retrogradare. Daniel Niculae a deschis scorul in partida cu Vardar si, cu cele doua reusite de aseara, a ajuns la cota 5 in acest sezon al Cupei UEFA. In tururile preliminare, mai ales in UEFA, e mai greu sa dai peste adversari puternici, insa preopinentii incomozi si atosi se zaresc la tot pasul. Veleitara Vardar, disciplinata tactic, dar cam atit, a rezistat cit au tinut-o basii, aproape o repriza, avind aerul si dimensiunea unei echipe care in Romania s-ar zbate in zona retrogradarii

In tururile preliminare, mai ales in UEFA, e mai greu sa dai peste adversari puternici, insa preopinentii incomozi si atosi se zaresc la tot pasul. Veleitara Vardar, disciplinata tactic, dar cam atit, a rezistat cit au tinut-o basii, aproape o repriza, avind aerul si dimensiunea unei echipe care in Romania s-ar zbate in zona retrogradarii.

Rapidului nu i-a prea iesit prima repriza, prima ocazie aparind abia in minutul 25, prin Vasilache. Iar golul a venit exact cind trebuia, in minutul 44, evitindu-se astfel disconfortul unui 0-0 la pauza. Niculae a aratat ca, in ciuda accidentarilor dese, ramine un atacant de gol, printre putinii din tara care stiu sa "ia coltul scurt" la centrari. Asa a si marcat, servantul numindu-se Badoi. Diferenta de valoare dintre echipe s-a adincit si pe tabela, dupa ce acelasi Daniel Niculae a marcat spectaculos, din voleu, la centrarea lui Vasilache, facilitata de o eroare a portarului macedonean. La 2-0, oaspetii n-au avut reactie, baietii lui Razvan s-au descatusat, intrezarind dincolo de sinele Grantului contururile Europei. 3-0 s-a facut tot dupa o faza lucrata de tehnicul Vasilache, mingea, pe respingerea adversarilor, ajungind la Maldarasanu, care a sutat din afara careului.

Spre final oaspetii au avut o bara, dar comisarii UE nu tin cont de asta, ci doar de numarul de someri. Iar Rapidul a avut ieri doar unul, pe portarul Minca.

13 goluri a marcat Rapidul in acest sezon de Cupa UEFA in cele trei meciuri disputate

Daniel Niculae alaturi de fani

Dupa ce a marcat primul gol al Rapidului in minutul 44, Daniel Niculae si-a scos tricoul de joc si a lasat sa se vada un maiou pe care avea inscriptionat "Ultras Unione", numele unei factiuni a galeriei giulestene. Atacantul rapidist a platit scump acest atasament al sau fata de suporteri, primind cartonas galben. La rindul lor, fanii giulesteni au afisat un banner pe care au scris: "Daniel, UnU dintre noi".

Dolha a luat loc in tribune

Emilian Dolha, titularul postului de portar in acest debut de sezon, nu a fost ieri nici macar rezerva. Oficialii rapidisti au declarat ca Dolha a facut o alergie, dupa care i s-au administrat niste medicamente care aveau in componenta substante interzise. Cu toate ca giulestenii au declarat la UEFA acest lucru, Razvan Lucescu nu a vrut sa riste si l-a folosit titular pe Mihai Minca, care a debutat astfel in tricoul Rapidului, iar pe banca de rezerve a stat Ionut Curca.

Marius Constantin s-a accidentat

Fundasul giulestean Marius Constantin a fost inlocuit la pauza cu Daniel Perja dupa ce a suferit o contuzie pe gamba piciorului sting. Marius Constantin a urmarit a doua parte a meciului stind pe iarba din preajma tunelului de acces spre teren, avind o compresie in zona lovita. Totusi, sint sanse ca el sa fie refacut pina duminica, cind Rapidul are meci cu FC Arges.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.