Rapidistii nu-si fac probleme la meciul de asta-seara, cu macedonenii de la Vardar Skopje, in turul secund preliminar al Cupei UEFA

Macedonenii de la Vardar Skopje, adversarii pe care Rapid ii va intalni asta-seara, in Giulesti, in prima mansa a turului II preliminar al Cupei UEFA, n-ar trebui sa ridice echipei lui Razvan Lucescu prea multe probleme. "Feroviarii", al caror obiectiv e calificarea in grupele Cupei UEFA, par a avea - dupa ce, in turul precedent, s-au distrat cu amatorii de la Sant Julia - o misiune facila. Oaspetii alcatuiesc o echipa modesta, care a pierdut in intersezon nu mai putin de sapte jucatori.

Tehnicianul giulestenilor a vorbit ieri cu relaxare despre infruntarea de astazi, discursul sau emanand siguranta si optimism: "Suntem superiori macedonenilor, fotbalul romanesc in ansamblu e peste cel macedonean, iar Vardar nu e o echipa foarte organizata. Adversarii raman periculosi prin jucatorii pe care-i au. Nu stiu daca se poate transa calificarea inca de la Bucuresti. Trebuie sa avem putina rabdare, nu sa ne aruncam orbeste. E clar ca ar fi bine sa ne asiguram calificarea aici, pentru ca, imediat dupa returul de la Skopje, vom avea un meci greu in etapa a patra de campionat, cu Poli Timisoara".

"80 la suta sanse"

Nici jucatorii giulesteni nu se omoara cu firea. Portarul Emilian Dolha a declarat ieri ca nu stie mare lucru despre macedoneni: "Asteptam ca antrenorul sa ne prezinte caseta cu ei si sa facem analiza de rigoare. Personal, nu stiu nimic despre ei. Doar ca echipele din fosta Iugoslavie sunt puternice".

Nici Robert Ilyes nu-si face probleme, asigurandu-i pe suporterii rapidisti ca nu e cazul sa aiba emotii: "Suntem peste macedoneni si nu se pune problema sa ne impiedicam de ei. Daca ii respectam, nu cred ca o sa avem probleme. Avem 70-80 la suta sanse de calificare". Ilyes a mentionat si ce asteptari are de la meciul de asta-seara: "Sa nu luam gol si sa marcam de cel putin doua ori".

Mijlocasul nu si-a prelungit contractul cu Rapid, dar a promis ca aceasta problema se va rezolva: "Am avut mai multe discutii cu presedintele clubului si cred ca o sa raman, dar mai sunt cateva lucruri de pus la punct".

Adversarii au venit cu autocarul

Macedonenii ar fi, in schimb, multumiti sa piarda doar cu 1-0. Vujadin Stanojkovici, antrenorul oaspetilor, apreciaza ca "un egal ar fi excelent, dar n-ar fi rau pentru noi nici un esec la limita". Situatia financiara precara a gruparii din fosta republica iugoslava e reflectata si de felul in care a calatorit delegatia. Echipa a venit cu autocarul, iar conducatorii clubului - cu masinile personale.

Macedonenii au plecat din Skopje marti la pranz si au ajuns la Bucuresti ieri-dimineata, dupa mai bine de 12 ore! "Suntem obositi, dar nu-i o problema. Ne vom odihni si vom avea timp sa vizitam si orasul", a garantat Stanojkovici. Solutia deplasarii cu autocarul a fost aleasa deoarece nu exista cursa aeriana regulata Skopje-Bucuresti, iar clubul Vardar n-are suficienti bani pentru a inchiria o aeronava.

"Puteau sa vina si cu caruta sau cu bicicleta, nu conteaza! Meciul se va juca pe teren", a reactionat Dolha, afland despre peripetiile macedonenilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.