E greu de spus ce cintareste mai mult in fata destinului, sudalma apasata sau donatia catre biserica. Gigi Becali le minuie cu nonsalanta pe amindoua, dar soarta a parut sensibila mai degraba la cea din urma. Cind ai in fata o singura poarta de deschis pina la salonul onoarei fotbalului european si pina la ligheanul cu bani si sortii iti scot in cale relicva Rosenborgului e clar ca acolo, sus de tot, cineva te iubeste.

In fata unei formatii cu o linie de fund adormita, in care stoperul Riseth avea numarul 10 (ce blasfemie!), cu un mijloc care face o ora si trei zile dintr-un teren in altul si un atac format mai degraba din Ogararu decit din Frode Johnsen si Helstad, Steaua a inceput cu trac. Piciorul lui Nicolita a tremurat la 10 metri in fata portii (5), intr-o situatie mai clara ca un penalty. A fost prima ocazie dintr-o serie continuata de Bostina (17, 37), dar sparta de golul lui Iacob, singurul atacant viu din trupa lui Protasov luindu-i in circa pe Basma si Dorsin si marcind cu un exterior in forta (29).

La pauza nu s-a schimbat nimic, desi tribuna sesizase ca Andrei Cristea a fost singurul spectator fara bilet. Chiar si asa, Paraschiv a fost la un pas de 2-0 (48). Efectivul ros-albastru s-a completat in minutul 53, o data cu intrarea lui Oprita in locul protejatului lojei. Sarabanda ratarilor a continuat tot cu eroii din prima parte in prim-plan. Nicolita (65 - singur cu capul la 6 metri), Iacob (70 - sut de la 11 m pe linga), iar Nicolita (73 - singur in centrul careului), iar Iacob (76 - sut peste). Ratarile s-au razbunat cu 5 minute inainte de final, cind Helstad a profitat de faptul ca Ogararu a uitat sa iasa la ofsaid. Dupa cum a curs meciul, un egal care seamana mai mult cu o infringere.

Banner antirasism

Dupa ce suporterii romani au fost acuzati de rasism la partida cu Shelbourne, galeria Stelei a afisat aseara un banner care invita la toleranta. "We are against racism", era scris, in engleza, pe afisul prezentat de fanii ros-albastrilor dupa startul partidei, ceea ce inseamna "Sintem impotriva rasismului". / Corina Marinas

Hagi in loja lui Gigi

La partida de aseara a asistat si Gheorghe Hagi, care a tratat acum doua luni preluarea Stelei. Aparitia sa la intrarea in tribuna oficiala a declansat o adevarata nebunie, toti fanii Stelei dorind sa se pozeze sau sa ia un autograf de la "Rege". "Vreau sa fiu alaturi de Steaua in drumul ei spre performanta. Nu imi pare rau ca nu sint pe banca pentru ca decizia mi-a apartinut. Voi fi alaturi si de Rapid, si de Dinamo miine. Gigi si Giovanni sint amindoi prietenii mei si trebuie sa-i sustin", a spus Hagi, care a luat loc in loja lui Gigi Becali (foto). "Regele" e in carti pentru postul de antrenor al ucrainenilor de la Dinamo Kiev.

Becali nu mai da banii in pungi

Inainte de joc, patronul Stelei, Gigi Becali, a anuntat ca, in cazul calificarii in grupele Ligii Campionilor, va renunta la practica donatiilor pentru plata fotbalistilor. "Am promis 100.000 de dolari prima de calificare, dar o sa-i dau din conturile clubului pentru ca voi primi bani multi de la UEFA, adica o sa fac o afacere si o sa-mi permit sa procedez asa", a promis conducatorul celor din Ghencea. Becali a fost sustinut la meci de Viorel Hrebenciuc, desi relatiile dintre cei doi se racisera in ultimele luni.

Suporterii Omoniei au tinut cu Steaua

Ros-albastrii au fost sustinuti la meciul de aseara de galeria cipriotilor de la Omonia Nicosia, formatie care astazi, de la ora 21:45, va intilni pe Dinamo in Cupa UEFA. Prezenta alb-verzilor a stirnit un val de simpatie in Ghencea, suporterii Stelei dorindu-le celor de la Omonia succes in partida contra "ciinilor".

"Zenga, mult peste Protasov"

Pentru ca FC National joaca duminica in campionat cu Steaua, antrenorul "bancarilor", Roberto Landi, i-a "spionat" aseara pe ros-albastri. Intrebat daca poate face o comparatie intre Oleg Protasov si fostul antrenor al Stelei, Walter Zenga, "principalul" Nationalului a inceput sa rida si a spus: "Zenga este mult peste Protasov ca antrenor".

Huiduieli in Ghencea

La intrarea echipelor pe teren, exact cind se cinta imnul Ligii Campionilor, crainicul stadionului Steaua, Gabi Safta, a facut un apel la suporteri care a fost fluierat de intreg stadionul. "In aceasta seara, Steaua si Gigi Becali incearca sa...", a apucat sa spuna Safta, care a fost intrerupt de un val de apostrofari.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.