Per-Mathias Hoegmo a castigat aurul olimpic cu reprezentativa feminina din Tara FiordurilorEchipa norvegiana Rosenborg Trondheim, adversara Stelei in turul trei preliminar al Ligii Campionilor la fotbal, traverseaza cea mai dificila perioada din ultimii 35 de ani. Cu numai doua zile inaintea confruntarii cu romanii, Per Joar Hansen, tehnicianul nordicilor, a demisionat duminica dupa infrangerea suferita in fata formatiei Lillestrom, scor 1-2, pe teren propriu, in etapa a 17-a din campionatul Norvegiei.

Adversari in deriva

Rosenborg a inregistrat astfel al cincilea insucces in ultimele sapte partide si se afla pe locul opt, la 13 puncte de liderul IK Start. "Jucatorii au nevoie de o schimbare. Sa speram ca asta ii va readuce pe linia de plutire", a spus Hansen, care se afla pe banca tehnica din noiembrie 2004, cand l-a inlocuit pe Ola By Rise.

Ucraineanul Oleg Protasov, antrenorul Stelei, a fost prezent pe stadionul "Lerkendal", din Trondheim. "Nu pot spune despre Rosenborg ca este o echipa puternica. E o formatie buna, cu jucatori de valoare, care au insa probleme, in special de ordin psihic. Steaua are sanse sa treaca de nordici", a declarat Protasov ieri, la intoarcerea din Norvegia.

Protasov, ingrijorat

Oficialii gruparii s-au miscat repede pentru a-i gasi un inlocuitor lui Hansen, fiindca Rosenborg va juca maine, la Bucuresti, in prima mansa a turului trei preliminar din Liga Campionilor. Antrenamentul de ieri dimineata a fost condus de "secundul" Rune Skarsfjord, iar dupa-amiaza s-a anuntat deja ca Per-Mathias Hoegmo, fostul antrenor al nationalei de fotbal feminin (campioana olimpica la Sydney) si al reprezentativei de juniori, a preluat campioana Norvegiei. Delegatia nordicilor va sosi astazi, la ora 14.40, in Capitala si se va caza la hotelul "Hilton".

Ultimul esec al celor de la Rosenborg l-a facut pe Protasov sa-si rada-n barba. Schimbarea antrenorului i-a dat insa de gandit ucraineanului. "Faptul ca au inlocuit conducerea tehnica nu este un lucru prea bun pentru noi. Noul tehnician va face unele modificari, ceea ce ar putea duce la alte rezultate. Cum in campionat totul pare pierdut, singura sansa a norvegienilor de a salva acest sezon ramane calificarea in Liga Campionilor", crede antrenorul "ros-albastrilor".

Oleg Protasov a analizat la rece sansele celor doua formatii. "Diferenta intre Steaua si Rosenborg este ca ei au jucatori cu experienta in Europa, in timp ce noi ne bazam mai mult pe tineri care incearca sa intre pentru prima data in grupele Ligii Campionilor. Pana la urma, sansele sunt egale", a conchis ucraineanul. El va incasa o prima de 150.000 de dolari daca va califica Steaua in grupele competitiei.Excursie in
Norvegia

Clubul Steaua ofera suporterilor, in vederea meciului-retur cu Rosenborg, din 23 august, varianta unei excursii la Trondheim. Deplasarea va fi efectuata cu avionul, alaturi de delegatia Stelei, si va costa 1.000 de euro. In acest pret sunt incluse, pe langa transport, cazarea, transferurile si biletul de meci.

Brigada olandeza

Meciul Steaua - Rosenborg Trondheim, programat maine, de la ora 21.00, pe stadionul din Ghencea, va fi arbitrat de o brigada olandeza, avandu-l la centru pe Eric Braamhaar, ajutat de asistentii Adriaan Inia si Patrick Gerritsen. Pentru a-i mai imbuna pe suporteri, oficialii norvegieni au anuntat ca posesorii de abonamente pot urmari meciul de la Bucuresti pe un ecran instalat pe stadionul "Lerkendal", din Trondheim. Invingatoarea din dubla mansa va accede in grupele Ligii Campionilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.